archiefbeeld
Volledig scherm
archiefbeeld © AFP

Italiaans reddingsschip haalt 85 bootmigranten uit de Middellandse Zee

Het schip ResQ People heeft 85 bootmigranten uit de Middellandse Zee gered. Dat meldt de Italiaanse hulporganisatie ResQ vandaag op Twitter. De hulporganisatie draagt de redding op aan Gino Strada, een dokter, anti-oorlogsactivist en de oprichter van de Italiaanse ngo Emergency, die vandaag overleden is.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Zakenpartner van Trump-vertrouweling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbedrijven op te zetten
  4

  Zakenpart­ner van Trump-vertrouwe­ling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbe­drij­ven op te zetten

  Een Amerikaanse jury heeft een oud-zakenpartner van raadsman Rudy Giuliani van oud-president Trump schuldig bevonden. Lev Parnas, die betrokken was bij pogingen om in Oekraïne schadelijke informatie over Trumps Democratische rivaal Joe Biden boven water te halen, heeft wetgeving rond de financiering van verkiezingscampagnes overtreden. De straf wordt in januari bepaald.