De nabestaanden van een overledene zijn aan het rouwen.
Volledig scherm
De nabestaanden van een overledene zijn aan het rouwen. © AFP

Israëlische troepen schieten drie Palestijnen dood op Westelijke Jordaanoever

In Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, hebben Israëlische troepen deze ochtend drie Palestijnen doodgeschoten. Dat melden officiële Palestijnse en Israëlische bronnen.

 1. Italië prikt geïsoleerde dorpelingen aan keukentafel: “Dit scheelt een uur haarspeldbochten rijden”
  PREMIUM

  Italië prikt geïsoleer­de dorpelin­gen aan keukenta­fel: “Dit scheelt een uur haarspeld­boch­ten rijden”

  Met ruim 41 miljoen gezette prikken loopt de Italiaanse vaccinatiecampagne gestaag door. Maar er is een groep mensen die lastig te bereiken is: ouderen en zwakkeren in afgelegen dorpen. Het Italiaanse leger gaat daarom bij ze op bezoek. Hoe gaat dat in z’n werk? De organisatie is bijna on-Italiaans efficiënt, reageren dorpelingen die geduldig op hun prik staan te wachten.
 2. Akkoord over gedeeld bestuur in Noord-Ierland: Givan wordt premier, O'Neill vicepremier

  Akkoord over gedeeld bestuur in Noord-Ier­land: Givan wordt premier, O'Neill vicepre­mier

  De unionistische partij DUP en de republikeinse partij Sinn Féin hebben donderdag een akkoord bereikt over het behoud van het gedeeld bestuur in Noord-Ierland. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt. Paul Givan (DUP) wordt de premier van de Noord-Ierse regering, Michelle O'Neill (Sinn Féin) neemt de taak van vicepremier op zich, meldt de BBC. Zo wordt een nieuwe politieke crisis in Noord-Ierland afgewend en blijven vervroegde verkiezingen uit. Edwin Poots, de leider van de DUP, kondigde donderdagavond zijn ontslag aan. Poots, die nauwelijks drie weken in functie was, kreeg donderdag tijdens een partijbijeenkomst af te rekenen met forse tegenkanting.