Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Israëlische studie: “Zuid-Afrikaanse variant kan immuniteit, opgewekt door Pfizer-vaccin, omzeilen”

De coronavariant die in Zuid-Afrika is ontdekt, kan de bescherming die wordt geboden door het vaccin van Pfizer/BioNTech tot op zekere hoogte ontwijken, zo is gebleken uit een Israëlische studie.

19 reacties

 • walter huybrechts

  4 weken geleden
  We zullen in de toekomst, zoals bij griep ,in de toekomst ons jaarlijks spuitje moeten halen vermits zoals in griep het virus muteerd en zich aanpast
 • Bart Van Gool

  4 weken geleden
  Grenzen open, en laat de mensen die de grenzen potdicht willen zichzelf afzonderen en de rest van hun dagen in angst doorbrengen. Dit virus hou je niet tegen met lockdowns en de grenzen zullen nooit dicht gaan in een Schengenland. Ideale voedingsbodem voor het virus is deze zomer met zijn allen aan de overvolle kust, campings in de ardennen of zwemvijvers a la De Ster of Lilse bergen gaan rondlopen. Om dit te vermijden veel beter om de mensen te verspreiden over heel Europa.
 • maarten mouton

  4 weken geleden
  Een eerder artikel gaf aan dat het voor 100 procent beschermde tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Nog altijd geen duidelijkheid dus.
 • lars vandenberge

  4 weken geleden
  Voor mij maakt het niet uit maar liefst geen Janssen omdat deze het minst effectief is. Reserveer deze maar voor de jeugd voor wie de ziekte minder erge gevolgen heeft.
 • Ramon Simon

  4 weken geleden
  Als men nu nog niet wil toegeven dat reizen de grootste stommiteit tijdens een pandemie is. Grenzen potdicht, vrij in eigen land.
 1. Nieuwe studie schat dat werkelijke dodentol door corona dubbel zo hoog ligt als schatting WHO: “België scoort tamelijk goed en zal niet veel verkeerd geteld hebben”
  30

  Nieuwe studie schat dat werkelijke dodentol door corona dubbel zo hoog ligt als schatting WHO: “België scoort tamelijk goed en zal niet veel verkeerd geteld hebben”

  Uit schattingen van het IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) is gebleken dat wereldwijd mogelijk 6,9 miljoen mensen zijn gestorven door een besmetting met het coronavirus, of meer dan twee keer zoveel als eerder werd aangenomen. België scoort volgens de studie tamelijk goed en bracht het aantal coronadoden tot zover accuraat in beeld. Onze noorderburen scoren een stuk slechter. Niet verwonderlijk volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt): “Daar geldt ook geen registratieplicht.”
 1. Vrouw doet alsof ze verdrinkt in zee, maar daar lachen de hulpverleners niet mee aan de kust
  Play

  Vrouw doet alsof ze verdrinkt in zee, maar daar lachen de hulpverle­ners niet mee aan de kust

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten