Israëli’s krijgen het vaccin toegediend in de stad Hod Hasharon.
Volledig scherm
Israëli’s krijgen het vaccin toegediend in de stad Hod Hasharon. © AFP

Israëlische studie: aantal symptomatische Covidgevallen daalt met maar liefst 94 procent na toediening Pfizervaccin

De grootste zorgverzekeraar van Israël heeft zondag gemeld dat het aantal symptomatische Covidinfecties is gedaald met maar liefst 94 procent. Dat is gebleken uit de meest grootschalige Israëlische studie tot nu toe waarin 600.000 mensen werden gevolgd die twee doses van het Pfizer-vaccin hebben gekregen.

2 reacties

 • Hans Torenven

  5 maanden geleden
  Ik moet het niet, dank u ! En achteraf geen discriminatie, dank u !
 • willy van dijck

  5 maanden geleden
  Wat zijn wij daarmee, hier nemen ze toch het goed koopste.
 1. Iran ontkent betrokkenheid bij aanval op olietanker, VS dreigt met “passend antwoord”
  2

  Iran ontkent betrokken­heid bij aanval op olietanker, VS dreigt met “passend antwoord”

  Iran zegt niets te maken te hebben met een dodelijke aanval op een olietanker voor de kust van Oman. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken verwijt Israël daar onjuiste informatie over te verspreiden. “Israël gebruikt dergelijke beschuldigingen om de aandacht af te leiden van de feiten. Ze zijn nergens op gebaseerd”, zei een woordvoerder. Volgens Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab zou het “zeer waarschijnlijk” gaan om een “doelbewuste” actie van Iran. Ook de VS is daarvan overtuigd en wil met een “passend antwoord” komen.
 1. Stap dichter bij “wondermedicijn”: Israël ontdekt veelbelovend middel, binnenkort ook resultaten van Belgisch onderzoek
  PREMIUM

  Stap dichter bij “wonderme­di­cijn”: Israël ontdekt veelbelo­vend middel, binnenkort ook resultaten van Belgisch onderzoek

  Vaccins zullen ervoor moeten zorgen dat we niet meer besmet raken met het coronavirus, maar intussen zijn wetenschappers ook ijverig op zoek naar geneesmiddelen voor patiënten die tóch ziek worden. Israël claimt alvast een medicijn gevonden te hebben dat Covid-19 geneest. De eerste tests doen het beste vermoeden, want het ‘reumamedicijn’ heeft alle proefpersonen kunnen genezen. In ons land worden de resultaten van enkele studies heel binnenkort verwacht. Wordt dit een nieuwe uitweg uit deze crisis?