Een Palestijnse betoger bij de grens.
Volledig scherm
Een Palestijnse betoger bij de grens. © AFP

Israëlische soldaat veroordeeld voor doden van Palestijnse betoger (15) die over omheining klom

Een Israëlische militaire rechtbank heeft een soldaat veroordeeld voor het doden van een Palestijn die over de omheining op de grens tussen Israël en de Gazastrook geklommen. Dit gebeurde tijdens een betoging in juli in het kader van de "Mars van Terugkeer". Dit heeft het leger meegedeeld.

0 reacties

  1. “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gedisciplineerd”: staan 'regenboogsupporters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

    “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gediscipli­neerd”: staan 'regenboog­sup­por­ters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

    De EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije van woensdagavond dreigt meer de politieke toer op te gaan dan de sportieve. De UEFA, die wel knielen toelaat als steunbetuiging, maar niet dat de Allianz Arena in München zich straks in regenboogkleuren hult, lokt daarmee scherpe reacties uit. Er is de oproep aan supporters om een regenboogvlag mee te pakken als protest tegen de antihomowet die Hongarije vorige week aannam, en er zijn de Hongaarse ultra’s die massaal zouden afzakken naar het stadion om die wet net te steunen. Wie zijn deze diehard supporters die zich in het zwart kleden?