Yitzhak Herzog
Volledig scherm
Yitzhak Herzog © EPA

Israëlisch parlement kiest Yitzhak Herzog tot nieuwe president

Op de valreep van een mogelijke politieke kentering heeft het parlement van Israël de vroegere oppositieleider Yitzhak Herzog tot elfde president van het land gekozen. De 60-jarige politicus haalde het vandaag met 87 tegen 26 stemmen van lerares en activiste Miriam Peretz (67).

0 reacties

  1. Oxfam: “Tekort van 75 miljard dollar aan klimaatfinanciering voor lage-inkomenslanden”

    Oxfam: “Tekort van 75 miljard dollar aan klimaatfi­nan­cie­ring voor la­ge-inkomens­lan­den”

    Lage-inkomenslanden zullen in totaal zo'n 75 miljard dollar (64 miljard euro) klimaatfinanciering mislopen. Dat zegt Oxfam vandaag op de eerste dag van de VN Klimaatweek, op basis van een analyse. Rijke industrielanden beloofden in 2009 om vanaf 2020 jaarlijks 100 miljard dollar te geven aan kwetsbare landen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Volgens de analyse van Oxfam zou in 2025 pas een jaarlijks bedrag van tussen de 93 en 95 miljard dollar bereikt worden, vijf jaar nadat het doel van 100 miljard had bereikt moeten worden.
  2. Toch geen overleg met Iran over atoomakkoord tijdens VN-top in New York

    Toch geen overleg met Iran over atoomak­koord tijdens VN-top in New York

    Ministers van het Verenigd Koninkrijk, China, Frankrijk, Duitsland en Rusland zullen deze week toch geen ontmoeting hebben met afgevaardigden van Iran, in de hoop de vastgelopen gesprekken over het atoomakkoord uit 2015 vlot te trekken. Eerder liet de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian weten dat zo’n ontmoeting plaats zou vinden tijdens de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, maar EU-buitenlandchef Josep Borrell ontkent dit nu.