Libanese soldaten bij een krater veroorzaakt door een Israëlische luchtaanval vandaag in Dimashqiya.
Volledig scherm
Libanese soldaten bij een krater veroorzaakt door een Israëlische luchtaanval vandaag in Dimashqiya. © AP

Israël meldt eerste luchtaanvallen op Libanon in jaren

Israël zegt voor het eerst in zeven jaar luchtaanvallen te hebben uitgevoerd op doelen in Libanon. De bombardementen volgden op aanhoudende raketbeschietingen vanuit dat buurland.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Mysterieus bericht op Gabby's gsm deed alarmbellen afgaan bij ouders: klopjacht op haar verloofde gaat verder
  Play

  Mysterieus bericht op Gabby's gsm deed alarmbel­len afgaan bij ouders: klopjacht op haar verloofde gaat verder

  De alarmbellen gingen af bij de familie van Gabby Petito (22) uit Long Island na een mysterieus bericht verstuurd vanop haar gsm naar haar moeder, Nichole Schmidt, op 27 augustus. De sms verwees naar Stan, de grootvader van Gabby. Maar volgens Schmidt noemde Gabby hem nooit Stan. De politie is haar externe harde schijf nu helemaal aan het uitpluizen. Intussen blijkt uit het YouTube-filmpje van het koppel dat Brian Laundrie (23) voor de verdwijning van zijn verloofde tijdens hun roadtrip een thriller aan het lezen was over drie vermiste vrouwen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Braziliaanse gezondheidsminister legt 24 uur na vergadering met Britse premier Johnson positieve coronatest af

  Braziliaan­se gezond­heids­mi­nis­ter legt 24 uur na vergade­ring met Britse premier Johnson positieve coronatest af

  De Braziliaanse minister van Gezondheid, Marcelo Queiroga, heeft 24 uur na een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson positief getest op het coronavirus. De 55-jarige Queiroga, die in nauw contact kwam met Johnson en andere Britse functionarissen tijdens de VN-top in New York, zal zich nu isoleren. Brazilië moet bovendien afzien van de rest van de VN-bijeenkomst, aangezien het reeds de tweede besmetting binnen de delegatie is.