Israëlische agenten patrouilleren in de Oude Stad van Jeruzalem na de aanslag die zondag plaatsvond.
Volledig scherm
Israëlische agenten patrouilleren in de Oude Stad van Jeruzalem na de aanslag die zondag plaatsvond. © EPA

"Israël legt terreurnetwerk Hamas bloot"

Israëlische veiligheidstroepen hebben de afgelopen weken op de Westelijke Jordaanoever meer dan vijftig vermoedelijke Hamasleden gearresteerd. Dat heeft de Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet maandag bekendgemaakt. De inlichtingendienst heeft naar eigen zeggen een Hamas-terreurnetwerk blootgelegd. Daarnaast werd de inbeslagname gemeld van cash geld, wapens en artikelen die nodig zijn voor de productie van explosieven.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 1. Noorse massamoordenaar Anders Breivik wil vervroegde vrijlating en verschijnt op proces met Hitlergroet

  Noorse massamoor­de­naar Anders Breivik wil vervroegde vrijlating en verschijnt op proces met Hitler­groet

  Een Noorse rechter moet bepalen of de veroordeelde terrorist Anders Breivik (42) in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Hij pleegde in juli 2011 twee bloedige aanslagen waarbij 77 mensen werden gedood, vooral jongeren. De ultrarechtse Breivik kreeg 21 jaar cel, maar kan langer worden vastgehouden. Vandaag verscheen hij voor de rechter met een Hitlergroet en een bordje met de boodschap “Stop uw genocide tegen onze witte naties”.