Premier Naftali Bennett
Volledig scherm
Premier Naftali Bennett © AFP

Israël kort quarantaine in tot één week

Israël kort de quarantaineperiode van minstens tien dagen in tot zeven dagen om de bevolking te motiveren zich af te zonderen als dat nodig is tijdens de pandemie. Na zeven dagen kunnen de betrokkenen een coronatest laten afnemen en als het resultaat negatief is, mogen ze de quarantaine beëindigen, zo deelde het bureau van premier Naftali Bennett dinsdagavond mee.

  1. Versoepelingen Franse coronapas: al één week na tweede prik geldig, uitstel voor jongeren tot 30 augustus

    Versoepe­lin­gen Franse coronapas: al één week na tweede prik geldig, uitstel voor jongeren tot 30 augustus

    Frankrijk verplicht de ‘pass sanitaire’ of gezondheidspas vanaf 21 juli voor alle volwassenen die grote evenementen, pretparken of culturele instellingen willen bezoeken, en vanaf 1 augustus ook voor wie op café of restaurant wil, of naar een winkelcentrum. Op de coronapas moet het bewijs van dubbele vaccinatie staan, of van immuniteit na een eerdere coronabesmetting, of het resultaat van een negatieve PCR- of antigeentest van hoogstens 48 uur. Voor dubbel gevaccineerden is er meteen een versoepeling: zij kunnen de pas al verkrijgen vanaf één week - en dus niet langer twee weken - na hun tweede prik. Eerder kregen kinderen tussen 12 en 18 jaar al uitstel tot 30 augustus.
  2. China wil gebruik van fossiele energie tegen 2060 tot minder dan 20 procent verlagen

    China wil gebruik van fossiele energie tegen 2060 tot minder dan 20 procent verlagen

    China streeft ernaar om het gebruik van fossiele brandstoffen tegen 2060 tot onder de 20 procent van het totale energieverbruik terug te brengen, zo staat in een zondag door staatsmedia gepubliceerd plan. Het plan volgt op een belofte van president Xi Jinping om het gebruik van steenkool in China drastisch te reduceren, met als doel in 2060 klimaatneutraliteit te bereiken. De opwekking en het verbruik van energie moet dan niet meer tot extra CO2-uitstoot leiden.