Een Palestijnse man doorzoekt het puin in Beit Hanun, een plaats in het noorden van de Gazastrook. Heel wat gebouwen werden er vernield door een Israëlische luchtaanval.
Volledig scherm
Een Palestijnse man doorzoekt het puin in Beit Hanun, een plaats in het noorden van de Gazastrook. Heel wat gebouwen werden er vernield door een Israëlische luchtaanval. © AFP

“Israël heeft bemiddelingspoging voor staakt-het-vuren afgewezen”

Een Egyptische delegatie heeft Israëlische afgevaardigden ontmoet om te bemiddelen bij onderhandelingen over een staakt-het-vuren, maar dat heeft geen resultaat opgeleverd. Dat heeft een bron bij de Egyptische veiligheidsdiensten meegedeeld.

 1. Toch geen Israëlische grondtroepen in Gazastrook na “communicatiefout”, luchtaanvallen gaan voort

  Toch geen Israëli­sche grondtroe­pen in Gazastrook na “communica­tie­fout”, luchtaan­val­len gaan voort

  Het Israëlische leger is de Gazastrook gisteravond toch niet binnengetrokken. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger vannacht. Diezelfde woordvoerder had eerder op de avond nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger was er een “intern communicatieprobleem”. Ondertussen gaan de luchtaanvallen wel onverminderd voort. Ook zou het Israëlische leger afgelopen nacht 160 “luchtvaartuigen” ingezet hebben.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Moordenaar Mexicaanse journalist veroordeeld tot 32 jaar cel: kleine stap naar meer persvrijheid (al kan erger bijna niet)

  Moordenaar Mexicaanse journalist veroor­deeld tot 32 jaar cel: kleine stap naar meer persvrij­heid (al kan erger bijna niet)

  Een tweede moordenaar van de Mexicaanse journalist Javier Valdez krijgt een gevangenisstraf, ditmaal 32 jaar en 3 maanden. Het gaat om Juan Francisco Picos Berrueta. De rechter veroordeelde hem als medepleger en organisator van de moord op Valdez, meldt het Openbaar Ministerie. Daarmee wordt een kleine stap gezet naar meer persvrijheid, al is er nog een lange weg te gaan.