Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Israël heeft al meer dan kwart van bevolking ingeënt en begint nu al tieners te vaccineren: hoe doen ze dat?

Israël geeft iedereen het nakijken bij het vaccinatieproces. Volgens de laatste gegevens heeft 28,4 procent van de bevolking al een eerste dosis gekregen, goed voor bijna 2,5 miljoen personen in totaal. Vanaf vandaag mogen zelfs de eerste tieners hun prikje tegen het coronavirus ophalen. Het eerste Europese land is Malta, met... 3,74 procent ingeënte personen. België haalt voorlopig een schamele 1,41 procent. Hoe heeft Israël dat voor elkaar gekregen? Met een goede organisatie en een stevige portefeuille, zo blijkt. 

197 reacties

 • lars vandenberge

  1 maand geleden
  Hoe ze het doen? Het meeste geld en de hardste geheime dienst ter wereld: de Mossad.
 • José verdonck

  1 maand geleden
  In België hebben de Waalse politiekers teveel werk om te zien dat er voor hen meer inentingen kunnen gebeuren dan in een ander deel van België. Ze zitten ze gewoon te tellen geloof ik.
 • Stef Van Reeth

  1 maand geleden
  Hoe ze dat doen ? Ze moeten geen verantwoording afleggen aan de logge, bureaucratische EU stellingen. En ik denk ook niet dat ze ginder hun tijd zitten te verdoen met de schuld altijd bij de bevolking te leggen , bij de mensen die met nieuwjaar hun familie gaan bezoeken of die in open lucht op een bergflank op skilatten gaan staan. In Israel vaccineren ze 24/7. De test en quarantainefase is al lang voorbij. Alle krachten bundelen voor de vaccinatie, dat moeten we doen.
 • Michael Vandenbossche

  1 maand geleden
  Is de prijs nu het belangrijkste ? Of we nu 12euro, 39euro of 100eur betalen, dat speelt toch waar de economische schade zoveel malen groter is.
 • Jozef Hendrickx

  1 maand geleden
  Het probleem van Belgie is niet de vele regeringen maar dat de federale regering met premier Decroo en minister Vandenbroucke volledig de kaart van de EU hebben getrokken . EN de EU stapelt de ene blunder na de andere op , te weinig vaccins besteld maar wel GOEDKoper ,zelfs 5 Euro goedkoper dan Israel en de USA . Denk dat de meeste die 10 Euro voor twee prikjes hadden willen opleggen . En dan heeft Vandebroucke , federaal dus , in december nog 2,5 miljoen vaccins vergeten te bestell
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"