Een vaccin wordt klaargemaakt voor toediening in Hod Hasharon, Israël
Volledig scherm
Een vaccin wordt klaargemaakt voor toediening in Hod Hasharon, Israël © AFP

Israël gaat vierde prik toedienen aan 60-plussers en zorgpersoneel

Israël gaat over tot een vierde prik in de strijd tegen de oprukkende omikronvariant van het coronavirus. Voor 60-plussers en zorgpersoneel komt er een extra vaccinatieronde, maakte de Israëlische premier Naftali Bennett bekend. Ook kwetsbare mensen met een zwakke afweer komen in aanmerking. De stap volgt op het eerste bekende omikron-sterfgeval van een al langer zieke patiënt in het land.

 1. Knokke is boosterkampioen, Asse heeft laagste boostergraad. Check hier hoe de boostercampagne er in uw gemeente voor staat
  PREMIUM

  Knokke is boosterkam­pi­oen, Asse heeft laagste booster­graad. Check hier hoe de boostercam­pag­ne er in uw gemeente voor staat

  In Knokke-Heist sluit het vaccinatiecentrum tien dagen de deuren. “De uitnodigingen zijn op”, de boostercijfers de beste van Vlaanderen. Elders kan dat niet altijd gezegd worden. Vijf gemeenten in Vlaams-Brabant bijvoorbeeld hebben zich wat verslikt in de sluiting van het vaccinatiecentrum in Asse en hinken fors achterop. Heel Antwerpen lijkt dan weer al een uitnodiging voor de boosterprik op zak te hebben. Maar een uitnodiging is daar nog geen afspraak. Dit is de echte stand van zaken van de boostercampagne, gemeente per gemeente.
 2. Sasha (6) verloor haar been door een Russische raketaanval, één jaar later staat ze opnieuw in de turnzaal: "Ik ga wedstrijden winnen voor Oekraïne"

  Sasha (6) verloor haar been door een Russische raketaan­val, één jaar later staat ze opnieuw in de turnzaal: "Ik ga wedstrij­den winnen voor Oekraïne"

  Een jaar geleden werd het huis van Sasha (6) en haar mama gebombardeerd door een Russische raketaanval. Het jonge meisje werd zwaar getroffen en lag vijftien dagen in coma, met een volledig verbrijzeld been. Sasha verloor haar been, maar niet haar doorzettingsvermogen. Met een prothese en een flink pak vechtlust staat ze acht maanden na haar laatste operatie opnieuw in de turnzaal. Haar coach nam haar voorzichtig opnieuw op in de groep, maar een ontzettend moedige Sasha beet door en kan nu alweer volledig mee met haar klasgenootjes: “Ik schrok zo van haar vooruitgang. Ze was geen moment bang.” Sasha zelf is vastbesloten: “Ik ga wedstrijden winnen. Ik doe het voor Oekraïne.”