Jeruzalem
Volledig scherm
Jeruzalem © epa

Israël gaat 8 miljard euro investeren om ongelijkheid Arabische gemeenschap aan te pakken

De Israëlische regering heeft het licht op groen gezet voor een investeringsplan ten belope van acht miljard euro. De bedoeling is om met dat geld de socio-economische situatie van de Arabische minderheid in het land te verbeteren. Die klaagt over discriminatie en kampt met een golf van geweld.

 1. Jongetje (6) dat als enige kabelbaanramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

  Jongetje (6) dat als enige kabelbaan­ramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

  De 6-jarige jongen die het kabelbaandrama in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in Italië. Dat heeft een rechtbank in Tel Aviv besloten, nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was meegenomen. Het kind verloor in mei zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten neerstortte. Eitan was de enige van de vijftien inzittenden die het ongeval overleefde.
 2. Europees Mensenrechtenhof krijgt fors meer klachten over België: vooral over opvang van asielzoekers
  21

  Europees Mensenrech­ten­hof krijgt fors meer klachten over België: vooral over opvang van asielzoe­kers

  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft vorig jaar serieus wat extra werk gekregen. Het aantal te behandelen zaken is in 2022 met 3 procent gestegen ten opzichte van 2021. Dat komt mede door de explosieve groei (+61 procent) van het aantal verzoeken over België, dat bleek vandaag uit het jaarverslag van het EHRM. Het Hof baseert zich op het aantal nieuwe verzoeken dat in de loop van 2022 aan een of meerdere rechters binnen het Hof is toegewezen.
 1. Heldhaftige passagiers stopten mesaanvaller die pas zes dagen vrij was nadat hij dakloze had neergestoken
  8

  Heldhafti­ge passagiers stopten mesaanval­ler die pas zes dagen vrij was nadat hij dakloze had neergesto­ken

  Woensdagmiddag, kort voor 15 uur: nietsvermoedende passagiers pendelen tussen Kiel en Hamburg als plots de hel losbreekt op de trein. Een 33-jarige man, Ibrahim A., steekt in het wilde weg mensen neer. De Palestijnse vluchteling, die nog maar zes dagen op vrije voeten is en een ellenlang strafblad heeft, doodt twee jonge mensen en verwondt zeven anderen, vooraleer dappere pendelaars hem kunnen overmeesteren.