Een oude Israëlische tank bij de Syrische stad Quneitra op de Golanhoogte.
Volledig scherm
Een oude Israëlische tank bij de Syrische stad Quneitra op de Golanhoogte. © EPA

Israël bewapent minstens zeven Syrische rebellengroepen

Israël vergroot, wegens de recente spanningen aan de Syrisch-Israëlische grens, zijn militaire steun voor soennitische Syrische rebellen. Zeker zeven rebellengroepen in Syrië kunnen momenteel rekenen op wapens en munitie uit de Joodse staat. Dat schreef gisteren de Israëlische krant Haaretz. 

21 reacties

 • Oisin Macdara

  4 jaar geleden
  Zonder Israel was er geen conflict in het midden oosten. Israel ziet ISIS liever aan de macht dan Assad. En Israel weigert om grenzen vast te leggen.
 • Jacky Vanderplas

  4 jaar geleden
  Wees blij dat Israel daar nog is , een buffer tussen het oosten en het westen. En ja de derde wereld oorlog komt er. Bibber maar want zogauw Israel wegvalt komt Turkije iran rusland ,lybie en nog minstens twee andere naties naarhet westen. Lang zal het niet meer duren hun strijders of soldaten zijn al hier . Het paard van Troye
 • Mariette De Meyer

  4 jaar geleden
  Dat is door iedereen allang geweten, de bombardementen op Syrië zijn een oorlogsmisdaad, heeft er iemand van ons al gezien of gehoord dat de VN . daar enige kritiek op heeft of veroordeeld? Neen hé, die zijn dan ook medeschuldig aan de Syrische situatie.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  nogmaals bewijs wat een bende schijnheilige trekzakken israel (ze hebben toch zo veel afgezien meneer) en usa zijn
 • Fredien Vandervekens

  4 jaar geleden
  Conclusie, in Syrié is nog voor tientallen jaren, "oorlog" voorradig. Ik ga vriendelijk en begrijpend wezen, ten overstaan van mijn (gevluchte) Syrische buren. Zeer erg !