De 102-jarige Yehuda Widawsky krijgt zijn derde Pfizer-vaccin in Tel Aviv.
Volledig scherm
De 102-jarige Yehuda Widawsky krijgt zijn derde Pfizer-vaccin in Tel Aviv. © AP

Israël begonnen met derde prik voor 60-plussers, ziekenhuizen zien grote stijging van aantal ernstig zieke COVID-patiënten

Israël is vandaag begonnen met 60-plussers voor een derde keer in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo’n derde prik geeft. Het aantal ernstig zieke coronapatiënten is wel opnieuw aan het stijgen in het land. Voor het eerst sinds april zijn meer dan 200 mensen met zware symptomen opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt zondag uit gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

18 reacties

 • eric van der jeugdt

  1 maand geleden
  Heeft hier het gros van de mensen echt niet door dat dit een groot complot is?
 • Jean Vangronsvelt

  2 maanden geleden
  Heel duidelijk dat de inentingen niet werken en de gevaccineerden een groot gevaar zijn voor de snuggere. De geënten maken varianten aan en zo blijft de carrousel draaien. Die fharma industrie zijn geslepen criminelen.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Logisch op zo een populatie, aangezien niet iedereen gevaccineerd is.
 • Bernadette Stouten

  2 maanden geleden
  Mag voor mij een derde worden, maar wel astra zeneca. Ik ga niet mengen
 • Karel Rutjens

  2 maanden geleden
  3de prik kan mij gestolen worden. Overheid komt zijn beloftes niet na dus op mij moeten ze ook niet meer rekenen
 1. Zuid-Europa kleurt almaar roder: “Reisbeperkingen zullen tegen begin volgend jaar nog niet weg zijn”
  PREMIUM

  Zuid-Europa kleurt almaar roder: “Reisbeper­kin­gen zullen tegen begin volgend jaar nog niet weg zijn”

  In het zuiden van Europa is bijna al het groen op de coronakaart verdwenen. Vooral de populaire vakantielanden kleuren opnieuw rood. Biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven) en vaccinoloog Pierre Van Damme (UA) over die stijgende coronacijfers: “Een onvoldoende vaccinatiegraad en massatoerisme op zulke plaatsen zijn als het ware een rode loper voor de deltavariant.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.