Voormalig Amerikaanse president George W. Bush.
Volledig scherm
Voormalig Amerikaanse president George W. Bush. © AP

“Islamitische Staat beraamde aanslag op George W. Bush in Texas”

Een vermoedelijke aanhanger van Islamitische Staat wilde ex-president George W. Bush om het leven brengen. Dat bericht Forbes nadat het inzage kreeg in een FBI-aanvraag voor een huiszoekingsbevel. De man reisde in november al naar Bush’ thuisstad Dallas in Texas om er videobeelden te maken in de omgeving van de woning van de Republikein. Hij rekruteerde ook medeplichtigen die hij via Mexico het land wilde binnensmokkelen. 

  1. Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet: “Iedereen krijgt een wapen maar niemand krijgt lichamelijke autonomie”
    27

    Politici en beroemdhe­den reageren geschokt op terugdraai­ing abortuswet: “Iedereen krijgt een wapen maar niemand krijgt lichamelij­ke autonomie”

    In de Verenigde Staten is na een halve eeuw de abortuswetgeving teruggedraaid. Het Hooggerechtshof heeft beslist dat de vijftig staten in de VS afzonderlijk kunnen bepalen of zij abortus toestaan of niet. Beroemdheden en politici laten zich nu negatief uit over de omstreden beslissing: “Dit heeft niets te maken met religie, dit heeft alles te maken met menselijkheid”.