Imran Khan, premier van Pakistan.
Volledig scherm
Imran Khan, premier van Pakistan. © REUTERS

Islamabad voert vredesgesprekken met Pakistaanse taliban

De regering in Islamabad heeft de vredesbesprekingen met de Pakistaanse taliban hervat. Dat heeft Imran Khan, de premier van Pakistan, vrijdag verklaard in een interview met de Turkse zender TRT.

 1. Gewapende taliban houden Robin Ramaekers in de gaten terwijl hij live verslag uitbrengt in Kaboel: “Erg beklemmend”
  PREMIUM

  Gewapende taliban houden Robin Ramaekers in de gaten terwijl hij live verslag uitbrengt in Kaboel: “Erg beklemmend”

  “Het is niet de eerste keer dat ik in Kaboel aankom, maar deze nieuwe kennismaking is verrassend.” Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is gisteren als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 2: de taliban zijn overduidelijk bezig met hun PR, merkt Ramaekers. En daar waren onderstaande opvallende beelden het bewijs van. Tijdens zijn live verslag in het VTM NIEUWS vanavond werd Ramaekers van kortbij gadegeslagen door gewapende taliban: “Erg beklemmend”.
 2. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers op weg naar Kaboel: “Niets is zeker. We bekijken het van dag tot dag”
  PREMIUM

  Oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers op weg naar Kaboel: “Niets is zeker. We bekijken het van dag tot dag”

  Het is al een dikke maand geleden dat de taliban opnieuw de macht grepen in Afghanistan. Hoe is de situatie er nu voor de mensen die daar leven? Hoe zit het met de Belgen die nog daar zijn en terug willen? Met de vrouwenrechten, het onderwijs, de ziekenhuizen,...? VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers is onderweg naar Kaboel om het zelf vast te stellen, maar de tocht daarheen is allesbehalve evident. Verslag vanuit de eerste halte: Pakistan.
 1. Oud-veiligheidsadviseur VS vreest voor taliban-scenario in Pakistan, een nucleaire macht met 150 kernwapens

  Oud-veilig­heids­ad­vi­seur VS vreest voor taliban-scenario in Pakistan, een nucleaire macht met 150 kernwapens

  De machtsovername door de taliban in Afghanistan verhoogt de dreiging dat terroristen de macht grijpen in buurland Pakistan, verklaarde Donald Trumps aan de kant geschoven Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton in een radio-interview. “Dit zou dan betekenen dat 150 nucleaire wapens in handen komen van terroristen. Een zware bedreiging voor de VS en bondgenoten.”