John Cantlie
Volledig scherm
John Cantlie © EPA

IS voert Britse reporter opnieuw op in derde video

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft gisteren een derde propagandavideo verspreid met de Britse journalist John Cantlie. De man zou al twee jaar in handen van de extremistische groep zijn. Cantlie uit, wellicht onder dwang, kritiek op Obama's militaire strategie om de IS te bestrijden.

 1. IS plaatst opnieuw video van Britse journalist
  Play
  Update

  IS plaatst opnieuw video van Britse journalist

  Islamitische Staat (IS) heeft opnieuw een video gepubliceerd met de Britse journalist John Cantlie, die al sinds eind 2012 in handen van de extremistische groep zou zijn. Cantlie hekelt in de video de luchtaanvallen van de VS op IS-stellingen en zei dat zijn regering hem in de steek heeft gelaten. Hij verwijt de Amerikaanse president Barack Obama, die lang de diplomatieke weg verkoos boven aanvallen, dat hij nu in een oorlog wordt gezogen die hij niet kan winnen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.