De vermangelde fietsen van de groep fietsers.
Volledig scherm
De vermangelde fietsen van de groep fietsers. © Liberty Radio

IS verspreidt video met vermeende daders aanslag fietsers in Tadzjikistan

Via de spreekbuis van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) zijn vandaag videobeelden opgedoken van de vijf vermoedelijke aanslagplegers op de westerse fietsers in Tadzjikistan. De beelden zijn verspreid via het persbureau van IS, Amaq.

9 reacties

 • johan vermeersch

  3 jaar geleden
  Een fout! Iran is Sjiitisch die zullen is nooit steunen of opleiden, het moet waarschijnlijk Irak zijn.
 • eric maier

  3 jaar geleden
  In Iran getraind... om je kapot te lachen. Want IS is een Soenitische beweging, en knalt elke Sjiieten af dat ze tegenkomen. Trump had een 300 miljard dollar wapendeal gesloten met Saoudi Arabie... toevallig de hoofdsponsor van IS en aanhangende groeperingen. Ook Turkije is een sponsor van die terroristen.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Zijn ze nu reeds door hun voorraad zelfmoordenaars of bomgordels heen dat het vluchtmisdrijf wordt? Zielepoten met nepnieuws uit pure paniek want deze terroristen stellen níks voor, de hele wereld spuwt hen uit en terecht.
 • hans bouche

  3 jaar geleden
  in iran getraind , de volgende vijand van Amerika ISIS gaat dus Amerika een handje helpen conflictjes starten tegen iran waar hebben we dat nog gezien?
 • Norbert List

  3 jaar geleden
  Een democratie die niet deugd, zorgt voor oppositie die niet deugd.
 1. Video toont aanval op fietstoeristen in Tadzjikistan, IS eist aanslag op

  Video toont aanval op fietstoe­ris­ten in Tadzjikis­tan, IS eist aanslag op

  De vier buitenlandse toeristen die gisteren in het zuiden van Tadzjikistan zijn overleden, zijn het slachtoffer geworden van een aanval. Ze zouden zijn belaagd door mannen gewapend met geweren en messen. Dat meldt de politie en wordt ook bevestigd door de Belg Nicolas Moerman, die volgens VRT NWS sprak met de overlevenden. Amateurbeelden die circuleren op sociale media lijken de piste van een aanval te ondersteunen. Islamitische Staat heeft in de loop van de avond de aanslag opgeëist via haar persagentschap Amaq.