Vincent Descheemaker VTM Nieuws
Volledig scherm
Vincent Descheemaker VTM Nieuws © AFP, VTM Nieuws

Is Oekraïne de oorlog aan het winnen? En hoe groot is de kans dat ons land (verder) betrokken raakt? Topgeneraal van Belgisch leger beantwoordt al uw vragen

Is Oekraïne de oorlog nu echt aan het winnen? Kan de mobilisatie in Rusland het tij doen keren? En hoe groot is de kans dat ons land betrokken raakt bij de oorlog in Oekraïne? Vincent Descheemaker, topgeneraal en hoofd van militaire operaties in het Belgische leger, gaf bij VTM Nieuws een antwoord op al uw vragen.

 1. Dodelijke aardverschuiving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw
  2

  Dodelijke aardver­schui­ving Ischia mogelijk gevolg van illegale bouw

  Volgens experts en activisten is er een groter risico op natuurrampen op het Italiaanse eiland Ischia vanwege de illegale bouw op het eiland. Het bouwen zonder vergunningen komt daar al tientallen jaren voor. Deskundigen zeggen dat er daardoor gebouwen op plekken staan waar de grond en ligging dat eigenlijk niet toelaten. Ook ontbossing en te veel bebouwing worden als factoren genoemd die de dodelijke aardverschuiving vrijdag veroorzaakten.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. Franse baguette, Belgische kermistraditie en Cubaanse rum weldra immaterieel erfgoed? Unesco buigt zich over nieuwe erkenningen

  Franse baguette, Belgische kermistra­di­tie en Cubaanse rum weldra immateri­eel erfgoed? Unesco buigt zich over nieuwe erkennin­gen

  De komende week buigen enkele experten van Unesco zich over een lijst van producten en gerechten die een erkenning willen als immaterieel erfgoed. Het Comité voor Cultureel Immaterieel Erfgoed van Unesco, dat voorgezeten wordt door Marokko, heeft 56 aanvragen voorliggen. Onder meer kermisfeesten in Frankrijk en België, de lichte Cubaanse rum en de Franse baguette hebben een aanvraag ingediend.