Rekruten van IS verkrachten in trainingskampen gegijzelde meisjes, zo stelt een Koerdisch voormalig IS-lid.
Volledig scherm
Rekruten van IS verkrachten in trainingskampen gegijzelde meisjes, zo stelt een Koerdisch voormalig IS-lid. © AP

"IS moedigt rekruten aan gegijzelde meisjes van negen te verkrachten"

Rekruten bij Islamitische Staat (IS) verkrachten heel jonge gegijzelde meisjes en belanden vervolgens in zelfmoordcommando's omdat ze door de jihadistenleiders als nutteloze strijders worden gezien. Dat stelt een Koerdische klokkenluider in een interview.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Turkse IS-gijzelaars hadden gsm verborgen

  Turkse IS-gijzelaars hadden gsm verborgen

  De 49 personeelsleden van het Turkse consulaat in de Noord-Iraakse stad Mosoel hadden tijdens hun gevangenschap bij de extremistische terreurmilitie Islamitische Staat contact kunnen houden met de regering in Ankara. Consul-generaal Öztürk Yilmaz zei gisteravond op de zender NTV dat de gijzelaars er waren in geslaagd een gsm te verbergen. Ze hadden onder anderen kunnen spreken met president Recep Tayyip Erdogan en premier Ahmet Davutoglu.