Rekruten van IS verkrachten in trainingskampen gegijzelde meisjes, zo stelt een Koerdisch voormalig IS-lid.
Volledig scherm
Rekruten van IS verkrachten in trainingskampen gegijzelde meisjes, zo stelt een Koerdisch voormalig IS-lid. © AP

"IS moedigt rekruten aan gegijzelde meisjes van negen te verkrachten"

Rekruten bij Islamitische Staat (IS) verkrachten heel jonge gegijzelde meisjes en belanden vervolgens in zelfmoordcommando's omdat ze door de jihadistenleiders als nutteloze strijders worden gezien. Dat stelt een Koerdische klokkenluider in een interview.

 1. Turkse IS-gijzelaars hadden gsm verborgen

  Turkse IS-gijzelaars hadden gsm verborgen

  De 49 personeelsleden van het Turkse consulaat in de Noord-Iraakse stad Mosoel hadden tijdens hun gevangenschap bij de extremistische terreurmilitie Islamitische Staat contact kunnen houden met de regering in Ankara. Consul-generaal Öztürk Yilmaz zei gisteravond op de zender NTV dat de gijzelaars er waren in geslaagd een gsm te verbergen. Ze hadden onder anderen kunnen spreken met president Recep Tayyip Erdogan en premier Ahmet Davutoglu.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.