In zijn jongste speech verwijst Abu Bakr al-Baghdadi ook naar gebeurtenissen van de laatste maand.
Volledig scherm
In zijn jongste speech verwijst Abu Bakr al-Baghdadi ook naar gebeurtenissen van de laatste maand. © EPA

IS-leider al-Baghdadi pleit in zeldzame speech voor terreur in het Westen: "Eén aanslag daar is evenveel waard als duizend aanvallen in Syrië of Irak"

ISTerreurgroep IS heeft vanavond een speech van haar leider Abu Bakr al-Baghdadi gepubliceerd. Het is voor het eerst in bijna een jaar dat de terreurleider iets van zich laat horen. Hij roept zijn volgers op "vol te houden".

40 reacties

 • GERARD DE PELECIJN

  3 jaar geleden
  Eén is evenveel als 1000, telraam vergeten?
 • Lutgard Crombez

  3 jaar geleden
  Is hij ontwaakt uit zijn winterslaap?
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Hier in het westen kunnen we maar één ding doen: hem vogelvrij verklaren, maar het zullen wel terug de Seals zijn die het zullen mogen doen. En voor wat betreft het eigen land, we hebben geen commando's meer zoals vroeger. Die konden dat.
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Hij hoeft zijn Koran maar open te doen om de Hate Speech verzen tegenover ons, die "ongelovigen" voor te lezen die zwart-op-wit in elke Koran staan, Door politiek-correcte paardenbrillen ter zake op te zetten pleegt men puur & onversneden negationisme ter zake want "de Waarheid heeft haar rechten". Allez, het zou me verbazen indien dit de censuur van de gazet zou kunnen passeren.
 • Ria Adams

  3 jaar geleden
  Leeft die nu nog altijd? Hij zit toch niet in Molenbeek of Borgerhout ondergedoken?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Microsoft-managers confronteerden Bill Gates al in 2008 met wangedrag: “Hij stuurde flirterige e-mails naar een medewerkster”

  Microsoft-managers confron­teer­den Bill Gates al in 2008 met wangedrag: “Hij stuurde flirterige e-mails naar een medewerk­ster”

  Bill Gates (65), de medeoprichter en voormalig CEO van de technologiegigant Microsoft, zou in 2008 op de vingers zijn getikt voor “flirterige e-mails” naar een vrouwelijke werknemer. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’. De krant schreef in mei van dit jaar al dat de bestuursleden van Microsoft Gates in 2020 bevalen om zich uit het bestuur terug te trekken, nadat een affaire tussen hem en een medewerkster aan het licht was gekomen.