In zijn jongste speech verwijst Abu Bakr al-Baghdadi ook naar gebeurtenissen van de laatste maand.
Volledig scherm
In zijn jongste speech verwijst Abu Bakr al-Baghdadi ook naar gebeurtenissen van de laatste maand. © EPA

IS-leider al-Baghdadi pleit in zeldzame speech voor terreur in het Westen: "Eén aanslag daar is evenveel waard als duizend aanvallen in Syrië of Irak"

ISTerreurgroep IS heeft vanavond een speech van haar leider Abu Bakr al-Baghdadi gepubliceerd. Het is voor het eerst in bijna een jaar dat de terreurleider iets van zich laat horen. Hij roept zijn volgers op "vol te houden".

40 reacties

 • GERARD DE PELECIJN

  3 jaar geleden
  Eén is evenveel als 1000, telraam vergeten?
 • Lutgard Crombez

  3 jaar geleden
  Is hij ontwaakt uit zijn winterslaap?
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Hier in het westen kunnen we maar één ding doen: hem vogelvrij verklaren, maar het zullen wel terug de Seals zijn die het zullen mogen doen. En voor wat betreft het eigen land, we hebben geen commando's meer zoals vroeger. Die konden dat.
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Hij hoeft zijn Koran maar open te doen om de Hate Speech verzen tegenover ons, die "ongelovigen" voor te lezen die zwart-op-wit in elke Koran staan, Door politiek-correcte paardenbrillen ter zake op te zetten pleegt men puur & onversneden negationisme ter zake want "de Waarheid heeft haar rechten". Allez, het zou me verbazen indien dit de censuur van de gazet zou kunnen passeren.
 • Ria Adams

  3 jaar geleden
  Leeft die nu nog altijd? Hij zit toch niet in Molenbeek of Borgerhout ondergedoken?
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
  Play

  Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

  Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.
 3. Belg met minstens acht kogels doorzeefd in landhuis aan Costa del Sol
  Play
  4

  Belg met minstens acht kogels doorzeefd in landhuis aan Costa del Sol

  De Spaanse politie heeft het vermoorde lichaam van een Belg aangetroffen aan de Costa del Sol. Volgens de Spaanse krant ‘Diaro Sur’ is het slachtoffer 41 jaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de dood van de Belg. Het slachtoffer zou met minstens acht kogels afgemaakt zijn in Alhaurín el Grande, een gemeente op een half uur rijden van de steden Marbella en Malaga. Over het onderzoek is nog weinig bekend, maar de omstandigheden doen vermoeden dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat.