In zijn jongste speech verwijst Abu Bakr al-Baghdadi ook naar gebeurtenissen van de laatste maand.
Volledig scherm
In zijn jongste speech verwijst Abu Bakr al-Baghdadi ook naar gebeurtenissen van de laatste maand. © EPA

IS-leider al-Baghdadi pleit in zeldzame speech voor terreur in het Westen: "Eén aanslag daar is evenveel waard als duizend aanvallen in Syrië of Irak"

ISTerreurgroep IS heeft vanavond een speech van haar leider Abu Bakr al-Baghdadi gepubliceerd. Het is voor het eerst in bijna een jaar dat de terreurleider iets van zich laat horen. Hij roept zijn volgers op "vol te houden".

40 reacties

 • GERARD DE PELECIJN

  4 jaar geleden
  Eén is evenveel als 1000, telraam vergeten?
 • Lutgard Crombez

  4 jaar geleden
  Is hij ontwaakt uit zijn winterslaap?
 • oswald billiet

  4 jaar geleden
  Hier in het westen kunnen we maar één ding doen: hem vogelvrij verklaren, maar het zullen wel terug de Seals zijn die het zullen mogen doen. En voor wat betreft het eigen land, we hebben geen commando's meer zoals vroeger. Die konden dat.
 • DIRK VAN DESSEL

  4 jaar geleden
  Hij hoeft zijn Koran maar open te doen om de Hate Speech verzen tegenover ons, die "ongelovigen" voor te lezen die zwart-op-wit in elke Koran staan, Door politiek-correcte paardenbrillen ter zake op te zetten pleegt men puur & onversneden negationisme ter zake want "de Waarheid heeft haar rechten". Allez, het zou me verbazen indien dit de censuur van de gazet zou kunnen passeren.
 • Ria Adams

  4 jaar geleden
  Leeft die nu nog altijd? Hij zit toch niet in Molenbeek of Borgerhout ondergedoken?
 1. Oekraïne deelt foto van ‘rakettenkerkhof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

  Oekraïne deelt foto van ‘raketten­kerk­hof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

  Charkiv, een stad en regio in het noordoosten van Oekraïne, is een van de plaatsen die het de laatste maanden zwaar te verduren heeft wegens de aanhoudende Russische raketaanvallen. Om dat duidelijk te maken, heeft het Oekraïense ministerie van Defensie vanmorgen een opvallende foto gedeeld. Op het beeld is een berg van honderden Russische projectielen te zien. “Een kerkhof van raketten”, klinkt het.