Vriendinnen op stap in Hollywood Beach. De stranden gaan komend weekend, tijdens de Amerikaanse nationale feestdag, dicht. Maar of dat iets uitmaakt? “Ze gaan wel ergens anders vieren", klinkt het.
Volledig scherm
PREMIUM
Vriendinnen op stap in Hollywood Beach. De stranden gaan komend weekend, tijdens de Amerikaanse nationale feestdag, dicht. Maar of dat iets uitmaakt? “Ze gaan wel ergens anders vieren", klinkt het. © Photo News

Is Florida de nieuwe coronabroeihaard? Twee Vlamingen ter plekke: “Er wordt overal gefeest”

Terwijl het coronavirus overal stilaan uitdooft, stijgt het aantal besmettingen in de Sunbelt van Amerika - de meest zuidelijke staten - explosief. Florida brak vorige zaterdag zelfs z’n dagrecord, met bijna 10.000 nieuwe gevallen. “Mijn eigen kinderen en hun vrienden komen opnieuw samen alsof er niks is gebeurd”, zegt een Vlaming ter plekke. “Overal wordt feestgevierd.” Of hoe vooral de jongeren het virus vrij spel geven.

5 reacties

 • Sabine verdonck

  1 jaar geleden
  Blijkbaar vergeet iedereen dat Amerika uit 50 staten (landen) zijn. De vergelijking met EU zou beter zijn dan per land.
 • Carl Vangenechten

  1 jaar geleden
  Er wordt gefeest in afwachting van de Belgische Florida-coalitie, een samenstelling van partijen die nog van kleur zullen veranderen.
 • philippe vander haeghen

  1 jaar geleden
  En wat moer er daar altijd zo gevierd worden? De pandemie of wat?
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  So What? In Brussel wordt er ook overal gefeest, er wordt zelfs massaal betoogd en geplunderd, en politiek en justitie laten maar begaan. Dus waarom zouden "jongeren" zich nog inhouden?
 • Sandra Verlinden

  1 jaar geleden
  Het zou wel gepast zijn hier de nuance bij te plaatsen dat dit NIET is hoe de hele US met het virus omgaat. Ik woon in Oregon en bij ons zijn maskers verplicht, wordt iederen gevraagd NIET met anderen samen te komen op 4 juli,... zelfs in het bos hebben wij eenrichtingsverkeer op de smalle paadjes zodat social distancing ten allen tijde mogelijk is en in vele koffiehuisjes wordt je temperatuur gemeten voor je binnen mag.
 1. Deze langeafstandskoppels zien elkaar al maanden niet en vinden geen gehoor: “Liefde is geen toerisme, liefde is essentieel”
  PREMIUM

  Deze langeaf­stands­kop­pels zien elkaar al maanden niet en vinden geen gehoor: “Liefde is geen toerisme, liefde is essentieel”

  De Vlaams-Brabantse Nane Mertens (25) heeft haar Amerikaans lief al 114 dagen niet gezien. De Limburgse Hedy Meliadó (25) haar Amerikaanse verloofde al 173 dagen niet. Voor Belgen met een partner buiten de EU blijft het koffiedik kijken: alles versoepelt, maar de overheid ziet liefde niet als een essentiële reden om de grenzen over te mogen. Dat proberen de koppels nu wanhopig aan te vechten. “Onze toekomst samen staat voor onbepaalde tijd on hold.”