Trump-supporters in de rotonde van het Capitool tijdens de bestorming van woensdag
Volledig scherm
PREMIUM
Trump-supporters in de rotonde van het Capitool tijdens de bestorming van woensdag © EPA

Is er nog meer op til? Nieuwe details onthullen huiveringwekkende plannen van bestormers Capitool: “Ik jaag Pelosi een kogel door de kop”

De bestorming van het Amerikaanse parlement, die woensdag vijf doden eiste, had veel erger kunnen aflopen. Huiveringwekkende details in de eerste aanklachten leren dat er plannen waren om politici te gijzelen en te executeren. Lang niet iedereen is gevat en de ontsnapten zweren nu om alsnog toe te slaan tijdens de eedaflegging van Joe Biden.

19 reacties

 • Marcus Vadis

  2 weken geleden
  De stemmingen zijn goedgekeurd in alle staten, de stemburelen waren niet in handen van enkel democraten, er zijn processen geweest en zelfs het hooggerechtshof heeft gezegd dat er geen fraude was. Toch bleven Trump en ook andere Republikeinen vol houden dat er fraude was. Die zijn allemaal verantwoordelijk voor de chaos.
 • Hendrik Goris

  2 weken geleden
  Die bestorming is verwerpelijk, maar langs links bij BLM zijn het natuurlijk koorknapen. Die hebben het capitool twee keer bestormd, gelukkig minder erg en zonder doden, in 2018, tot in de bureau van een senator. Nog iets, Nancy Pelosi is verantwoordelijk voor de veiligheid en de politie van het Capitool.
 • johanneke li

  2 weken geleden
  Een ding staat vast; politici moeten weten dat ze de levens van de burgers in hun handen hebben bij al hun beslissingen, en ze daarom correct moeten zijn! Zo'n bestorming gebeurt enkel als burgers zich tekort gedaan voelen! Dat ze dus maar eerst in eigen boezem kijken!
 • joyce vermaelen

  2 weken geleden
  Ik dacht dat protesten legaal waren? Er waren HEEL veel mensen in Washington en maar een klein gedeelte is het Capitol binnen gewandeld. Er waren geen branden, vernielingen en plunderingen behalve gesneuvelde deuren en ramen om binnen te geraken. De doden die gevallen zijn :3 door een val, 1 politieagent overleden aan verwondingen en een vrouw in haar nek geschoten door een politieagent. Dezelfde mensen die brand en plundering van BLM als niks beschouwden bekijken dit dan weer als rellen ...
 • Carlo Verstappen

  2 weken geleden
  De eerste stommiteit was de verkiezing van Trump, heel de wereld zei, dat is toch niet waar, dat kan niet. De tweede is dat men hem heeft onderschat.
 1. Politicoloog Van Aelst over impeachment: “Het zal Trump-aanhangers nog verder samenbrengen”

  Politico­loog Van Aelst over impeach­ment: “Het zal Trump-aanhangers nog verder samenbren­gen”

  Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump afgelopen woensdag, hangt Donald Trump een nieuw impeachment boven het hoofd. Peter Van Aelst, onderzoeksprofessor politieke wetenschappen aan UAntwerpen, is ervan overtuigd dat een impeachment geen oplossing zal bieden. Integendeel, volgens hem zullen de Trump-aanhangers zich nog meer verenigen. Ook Kamerlid en Amerika-kenner Theo Francken (N-VA) vindt impeachment geen goed idee. Dat heeft hij gezegd in de studio van VTM NIEUWS.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht