Het festival Den Haag Outdoor vond dit weekend plaats in het Zuiderpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Het festival Den Haag Outdoor vond dit weekend plaats in het Zuiderpark. © Den Haag Outdoor

Is er bewijs van ‘needle spiking’ gevonden op Nederlands festival? “Verdachte had naald bij”

Een vrouw zou zaterdag tijdens festival Den Haag Outdoor in Nederland met een naald in haar been zijn geprikt, mogelijk om haar te drogeren. De politie heeft een verdachte van 31 jaar aangehouden. Ook zou er een naald zijn gevonden. “Verschrikkelijk dat zoiets is gebeurd”, zegt de festival-organisator.

 1. INTERVIEW. “Needle spiking was wellicht overmatige paniek, maar het kan mensen op ideeën brengen tijdens de festivals”
  PREMIUM

  INTERVIEW. “Needle spiking was wellicht overmatige paniek, maar het kan mensen op ideeën brengen tijdens de festivals”

  Op de Pride, in het stadion van KV Mechelen en op tienerfestival We R Young: sinds een week regent het gevallen van needle spiking. Worden er effectief massaal mensen gedrogeerd, of is er sprake van massahysterie? En wat betekent dit voor de festivalzomer, die voor de deur staat? Drugsonderzoeker Tina Van Havere (HoGent) beantwoordt de belangrijkste vragen.
 2. Rusland stelt staakt-het-vuren voor rond kerncentrale Zaporizja

  Rusland stelt staakt-het-vu­ren voor rond kerncentra­le Zaporizja

  Nadat de omgeving van de kerncentrale van Zaporizja de afgelopen dagen meerdere keren onder vuur werd genomen, stelt Rusland een staakt-het-vuren voor. "De leiders van de Verenigde Naties en de hoofddiplomaat van de EU moeten het niet hebben over demilitarisering, maar over het instellen van een staakt-het-vuren", verklaarde Vladimir Rogov, een vertegenwoordiger van de Russische bezettingsautoriteiten, maandag volgens het Russische persagentschap Ria Novosti.