Israëlische agenten onderzoeken de plaats van de dodelijke schietpartij.
Volledig scherm
Israëlische agenten onderzoeken de plaats van de dodelijke schietpartij. © AFP

IS eist dodelijke aanval op agenten in Noord-Israël op

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de schietpartij in de Israëlische stad Hadera, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Tel Aviv, waarbij zondag twee Israëlische politieagenten werden gedood. Bij de aanval raakten ook zeker zes mensen gewond. Vier van hen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht, twee anderen werden ter plekke behandeld. IS zelf spreekt op Telegram van tien gewonden.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.