Een talibanstrijder bewaakt het militaire ziekenhuis in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, een dag na de aanval.
Volledig scherm
Een talibanstrijder bewaakt het militaire ziekenhuis in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, een dag na de aanval. © REUTERS

IS eist aanslag op militair ziekenhuis in Kaboel op, hoge talibancommandant omgekomen tijdens aanval

De Afghaanse afdeling van terreurgroep Islamitische Staat, ISK, heeft de aanslag op het militair ziekenhuis in de hoofdstad Kaboel opgeëist. Daarbij zijn dinsdag zeker 19 doden en 50 gewonden gevallen. Bij de aanval kwam eveneens een hoge talibanverantwoordelijke om het leven. 

8 reacties

 • bart samyn

  3 maanden geleden
  wordt het niet eens tijd dat de 'rijke' golfstaten in actie schieten en eens een hartig woordje praten met die Taliban. Qatar is de enige golfstaat die via diplomatie nog burgers met andere nationaliteit, medewerkers van organisaties en vrouwen en kinderen kan weghalen.
 • Lenne Harding

  3 maanden geleden
  Moeten we nu proficiat zeggen, mensen neerschieten kan iedereen. Mensen respecteren dat is de kunst waar IS nog van kan leren.
 • Eric Vercouillie

  3 maanden geleden
  De taliban die geterroriseerd wordt .Hoe zotter kan het nog worden.
 • Philippe Vanbelleghem

  3 maanden geleden
  IS , Al Qaida , Taliban is 1 pot nat en de rest van de wereld kijkt toe hoe ze Afghanistan in z'n greep hebben. Ongelooflijk na jaren van conflict en 2 biljoen euro verder . En zo is een nieuwe uitstroom van Afghanen aan de gang terwijl ze in Glasgow grote show verkopen om het klimaat. Van corona is er blijkbaar ook geen sprake , alles zijn gewone gang tot er terug een mutant opduikt.
 • johan fransaert

  3 maanden geleden
  als je een beetje menselijkheid in je botten hebt dan beschouw je een ziekenhuis als een safe place en dat val je nooit aan, maar daar ligt nu het probleem met IS die gasten hebben hoe weinig menselijkheid ze ook ooit hebben gehad reeds lang verloren.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.