Premier May kondigde gisteren aan dat ze samen met Labour aan tafel wil gaan zitten om een uitweg uit de impasse te vinden.
Volledig scherm
Premier May kondigde gisteren aan dat ze samen met Labour aan tafel wil gaan zitten om een uitweg uit de impasse te vinden. © AFP

"Is dit nu je geweldige idee?" Britse pers kritisch voor premier May en haar uitgestoken hand naar Labour

Heel wat Britse kranten reageren vanmorgen sceptisch op het nieuwste witte konijn uit de hoed van premier Theresa May. Die kondigde gisteravond samenwerking met Labour aan om uit de brexitimpasse te geraken, maar het vooruitzicht op een mogelijk softere brexit zien vooral de tabloids niet zitten.

39 reacties

 • p. devillé

  3 jaar geleden
  Volledig akkoord Sam Bedford.De horizontale onderhandelingen tussen de europese landen moeten terug de voornaamste worden.De verticale topdownmacht van de EU is uiteindelijk geen goede zaak voor de gewone burgers.De EU dient op de eerste plaats de belangen van de grootindustrie en multinationals.Alles wordt geuniformizeerd en de positieve europese diversiteit gaat teloor.
 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  Christine Laevers Het kan misschien wel zijn dat de Britten altijd al een verdeeld volk waren maar als de algemene voorspellingen van een harde brexit gaan uitkomen en het pond en de economie in mekaar stuiken, Schotland gaat voor onafhankelijkheid, de onlusten in Ierland terug oplaaien, banken en bedrijven naar de EU vluchten, voeding- en geneesmiddelen schaars worden en duizenden jobs gaan verdwijnen, zou ik het toch niet van de daken schreeuwen dat ik pro-brexiteer was.
 • jacques weterings

  3 jaar geleden
  May heeft de rotzooi overgenomen van Cameron en was oorspronkelijk tegen de Brexit. Zoals zij de wil van het volk, dat pro Brexit heeft gestemd, verdedigt vind ik grote klasse. Als er dan toch 'n Iron Lady moet zijn in de UK mag dat van mij May zijn. 'N tweede referendum verlaagt de waarde van ieder nog komend referendum tot zero. Je gaat toch hier in België ook niet vragen om nog 'n keer te mogen stemmen als je spijt hebt van je uitgebrachte stem. Beter nadenken is de beste optie.
 • teveel lebbeke

  3 jaar geleden
  De EU zit er alleen om te graaien. Individuele handelsakkoorden zijn veel beter voor de burgers. Niet voor de politici in de EU, maar wel voor de burger. En zeker voor het gewone leven ven da burgers. Nu worden we geregeerd door mensen waarop we niet kunnen stemmen.
 • Victor Munster

  3 jaar geleden
  Hopelijk werkt het en heeft ze die 10 stemmen van de DUP niet meer nodig. Dan kan ze rustig Noord Ierland binnen de Europese douane Unie houden terwijl de rest van het VK eruit stapt. Maar de socialisten gaan waarschijnlijk het ganse VK binnen de douane unie willen houden. Zien hoe het afloopt; de klok tikt naar een harde Brexit toe.
 1. May: “We vragen uitstel van brexit.” “Valstrik”, zegt Schotse premier

  May: “We vragen uitstel van brexit.” “Valstrik”, zegt Schotse premier

  De Britse premier Theresa May zal bij de EU uitstel vragen van de brexit, dat heeft ze vanavond meegedeeld tijdens een verklaring. “Ik heb altijd gezegd dat we van een no-deal-scenario op lange termijn een succes kunnen maken, maar een uitstap met akkoord is beter”, aldus May. Ze wil dat het uitstel van de brexit zo kort mogelijk gehouden wordt om de Britse parlementsleden in tussentijd de kans te geven om eensgezindheid te bereiken over het uitstapakkoord. Volgens de Schotse premier Nicola Sturgeon is Mays plan echter een valstrik.