Wie is het meisje in het midden van de foto?
Volledig scherm
Wie is het meisje in het midden van de foto? © Facebook

Is dit het meisje dat 100 jaar geleden op exact dezelfde plek verdronk?

Kim Davison nam vorig jaar een familiefoto van vier kinderen en twee volwassenen in het water van Murphy's Hole in Queensland in Australië. Belangrijk detail: er waren maar drie kinderen mee. Sommigen beweren dat het vierde kind op de foto de geest is van een 13-jarig meisje dat 100 jaar geleden op exact dezelfde plaats stierf.

 1. Duiveluitdrijving Layla: vier dagen gruwel
  Antwerpen

  Duiveluit­drij­ving Layla: vier dagen gruwel

  De rechtbank in Antwerpen beslist vandaag wie schuld treft aan de gruwelijke dood van de moslima Layla Achichi (18) in 2009. Het meisje had in haar dagboek geschreven over haar lesbische gevoelens. Iets dat ze ook aan haar moeder Aicha E.A. had verteld. Daarin schuilt volgens de burgerlijke partijen hét motief voor de ouders om gebedsgenezer Othmane G. (32) in te schakelen voor een 'duiveluitdrijving', want die kwalijke geesten moesten weggejaagd worden. Een duiveluitdrijving die fataal is afgelopen.
 1. “Gedood omdat ze Joods was”: ophefmakend proces gestart in Frankrijk rond moord op vrouw (85) die Holocaust overleefde

  “Gedood omdat ze Joods was”: ophefma­kend proces gestart in Frankrijk rond moord op vrouw (85) die Holocaust overleefde

  In Frankrijk is een ophefmakend proces begonnen tegen twee mannen die ervan beschuldigd worden een 85-jarige vrouw te hebben vermoord. Mireille Knoll overleefde de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar zou volgens de openbare aanklager meer dan zeventig jaar later alsnog gedood zijn omdat ze Joods was. Het proces veroorzaakt nationaal en internationaal flink wat beroering, onder meer bij de Joodse gemeenschap.