Russische politiemannen houden een vrouw in bedwang die protesteert tegen de mobilisatie van reservisten.
Volledig scherm
PREMIUM
Russische politiemannen houden een vrouw in bedwang die protesteert tegen de mobilisatie van reservisten. © ANP / EPA

Is de stoel van Poetin echt aan het wankelen?

Sinds Vladimir Poetin bekendmaakte dat 300.000 reservisten zullen opgeroepen worden om te gaan vechten in Oekraïne, lijkt het alsof heel Rusland aan het protesteren is tegen die maatregel. Maar is dat ook zo? Is de stoel van de Russische president echt aan het wankelen? Of horen wij in het Westen enkel wat we graag willen horen?

40 reacties

 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  De vraag is gaan de tronen van de EU leiders niet aan het wankelen nu hun leiders gans hun bevolking in armoede duwen door het net gekonkel van Biden ,Vander Leyen en Polen onder de paraplu van de NATO gans hun bevolking in de miserie geduwd hebben.Ze hebben allen een immense schuldenberg veroorzaakt die we nog generaties lang zullèn moeten ophoesten ,ondertussen blijven de veroorzakers baden in weelde ,waarom heeft de bevolking dit laten gebeuren dat zullen onze nazaten zich afvragen.
 • Jo Nijs

  2 maanden geleden
  Wat ik me allang afvraag: waar komt dat diepgewortelde minderwaardigheidscomplex van de Russen toch vandaag ? Waarom voelen die zich constant "bedreigd" ? Niemand bedreigt hen en al zeker niet het Westen, die kocht tot voor kort voor miljoenen aan gas van Rusland elke dag. mja, al vanaf de kleuterschool wordt dat er daar ingepompt: dat ze later een dappere soldaat moeten worden tegen de "bedreiging" van het westen (??). Zo slecht hadden de Russen het niet, mja, dat is allemaal voorbij.
 • Jo Nijs

  2 maanden geleden
  De oplossing voor gans dienen oorlog is simpel: de NATO moet gewoon stellen: Als Poetin die gebieden annexeert, dan "annexeert" de NATO direct al de rest wat er nog van Oekraine overblijft en verdedigen we dat als een NATO land. De lijn is dan duidelijk getrokken: tot die provincies en geen meter verder. Anders zal Poetin nooit stoppen en dan zal hij zeker nog een aanval in de rug doen via Wit-Rusland. Om dan Oekraine die zelf te laten afslaan tegen 300.000 Russen zou gewoon laf zijn van de NATO
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Niemand kan ontkennen dat die mobilisatie chaos schept in Rusland. Misschien nog heel kleinschalig maar toch. Vanuit westers oogpunt wordt die bevolking als vee behandeld. Ik vrees dat die mensen veel gewoon zijn. De vodka vloeit rijkelijk. Alcohol op zich is al een mentale vlucht. Met of zonder mobilisatie.
 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  haagen marcel, had oekraïne bij de NAVO geweest had Poetin er nooit binnengevallen. De juiste analyse nu is dat ze er beter bij waren.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Amerikaanse concurrentiewaakhond wil overname ‘Call of Duty’-ontwikkelaar Activision-Blizzard door Microsoft stoppen

  Amerikaan­se concurren­tie­waak­hond wil overname ‘Call of Du­ty’-ontwikke­laar Activision-Bliz­zard door Microsoft stoppen

  De FTC, de Amerikaanse concurrentiewaakhond stapt naar de rechtbank om de deal tussen Activision-Blizzard en Microsoft tegen te houden. Dat melden Amerikaanse media donderdag. Als Microsoft merken als ‘Call of Duty’ in handen krijgt, heeft het techbedrijf volgens de toezichthouder “zowel de mogelijkheid als het motief” om de concurrentie te beperken.