Archieffoto van Abu Bakr al-Baghdadi.
Volledig scherm
Archieffoto van Abu Bakr al-Baghdadi. © via REUTERS

IS bevestigt dood al-Baghdadi en benoemt opvolger

Islamitische Staat heeft bevestigd dat zijn leider Abu Bakr al-Baghdadi is omgekomen. Het persagentschap van de terreurgroep, Amaq, kondigde tegelijk ook de benoeming van een opvolger aan: Aboe Ibrahim al-Hachimi al-Qurachi.

16 reacties

 • diane roelant

  2 jaar geleden
  Er staan nog veel wachtenden in de rij en ze willen allen aan de macht.Een gevaar voor de hele wereld.
 • Guido De Deken

  2 jaar geleden
  Wat had de veiligheid gedacht dat als de leider sterft de club opgedoekt wordt.... dat is met onze koning toch ook, als deze sterft roepen we toch ook de dag nadien "lang leve koning".
 • Eray Buday

  2 jaar geleden
  Dikke zever denken jullie dat hij nu echt dood is..laat eerst echte beelden zien aub en geen beelden van uit de lucht waar hij zogezegd woont..sory maar komt niet geloofwaardig over..
 • Theo Schuermans

  2 jaar geleden
  Dat heb ik altijd gezegd, de ene moordenaar is nog niet dood of er staat al een andere moordenaar voor in de plaats.
 • mike milan

  2 jaar geleden
  Inderdaad gruweldaden...en nu willen ze terugkomen naar België,en hebben ze niks gedaan.
 1. “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gedisciplineerd”: staan 'regenboogsupporters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

  “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gediscipli­neerd”: staan 'regenboog­sup­por­ters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

  De EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije van woensdagavond dreigt meer de politieke toer op te gaan dan de sportieve. De UEFA, die wel knielen toelaat als steunbetuiging, maar niet dat de Allianz Arena in München zich straks in regenboogkleuren hult, lokt daarmee scherpe reacties uit. Er is de oproep aan supporters om een regenboogvlag mee te pakken als protest tegen de antihomowet die Hongarije vorige week aannam, en er zijn de Hongaarse ultra’s die massaal zouden afzakken naar het stadion om die wet net te steunen. Wie zijn deze diehard supporters die zich in het zwart kleden?
 2. Frans-Marokkaanse ingenieur beweert laatste twee codes Zodiac Killer te hebben gekraakt, eerder hielp Belg er ook al één ontcijferen

  Frans-Marokkaan­se ingenieur beweert laatste twee codes Zodiac Killer te hebben gekraakt, eerder hielp Belg er ook al één ontcijfe­ren

  Fayçal Ziraoui zorgt online voor ophef met zijn bewering dat hij de twee overgebleven codes van de zogenaamde Zodiac Killer uit Californië heeft ontcijferd. De moordenaar terroriseerde eind jaren zestig de San Francisco Bay Area. Hij werd nooit geïdentificeerd. De 38-jarige Frans-Marokkaanse consultant Ziraoui uit Argenteuil zegt dat hij nu een code kon kraken die de identiteit van de vermoedelijke seriemoordenaar wél prijsgeeft.
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 4. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.