Alexanda Kotey, een van de leden van terreurgroep Islamitische Staat.
Volledig scherm
Alexanda Kotey, een van de leden van terreurgroep Islamitische Staat. © AP

‘IS-Beatle’ Alexanda Kotey veroordeeld tot levenslang voor zijn rol in vermoorden van westerse gijzelaars

Alexanda Kotey, een van de leden van terreurgroep Islamitische Staat, is door een federale rechtbank in de VS veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Kotey (38) maakte deel uit van de zogenaamde ‘Beatles’ van IS, de bijnaam van een groep Britse jihadisten die berucht werd door het vermoorden van westerse gijzelaars in Syrië. Vaak gebeurde dat door onthoofdingen.

 1. Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?
  PREMIUM
  8

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen om op bezoek te gaan bij de Chinese president Xi Jinping. De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week, Emmanuel Macron een week later. Hij laat zich vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze bereiken op het geopolitieke schaakbord?
 2. “Wij dulden dit soort vuiligheid hier niet”: Australische senator probeert speech te verstoren, maar wordt tegen de grond gekwakt door politie

  “Wij dulden dit soort vuiligheid hier niet”: Australi­sche senator probeert speech te verstoren, maar wordt tegen de grond gekwakt door politie

  De politie heeft tijdens een bijeenkomst voor het parlement in Canberra een Australische senator tegen de grond gekwakt. Lidia Thorpe probeerde de speech te verstoren van een Britse vrouwenrechtenactiviste die zich faliekant tegen transgender personen verzet. “Kellie-Jay Keen-Minshull krijgt dan nog steun van nazi’s ook, wij dulden dit soort vuiligheid niet op onze grond”, klonk het achteraf.