Hamas-leider Ismail Haniyeh tijdens een toespraak bij een manifestatie voor het Palestijnse volk in de Qatarese hoofdstad Doha. (15/05/2021)
Volledig scherm
Hamas-leider Ismail Haniyeh tijdens een toespraak bij een manifestatie voor het Palestijnse volk in de Qatarese hoofdstad Doha. (15/05/2021) © AFP

Iran zegt Hamas te zullen steunen in strijd tegen Israël

Iran heeft de Palestijnse beweging Hamas zijn steun toegezegd in het conflict met Israël rond de Gazastrook. In een telefoontje met Hamas-leider Ismail Haniyeh verzekerde de commandant van de al-Quds Brigade, generaal Esmail Qa’ani, de Palestijnse beweging van zijn volledige steun, zo berichten Iraanse staatsmedia. Hamas nam Israël zaterdagnacht opnieuw onder vuur, aldus het Israëlische leger.

19 reacties

 • HUGO Wils

  1 maand geleden
  Iran zou in dezer zijn hand wel eens kunnen overspelen.Sinds Iran een islamistische staat werd steunen ze wereldwijd het terrorisme en allerlei godsdienstoorlogen.Als kers op de taart willen ze een kernwapen alhoewel ze dit in allerlei toonaarden ontkennen en het Westen met de VS op kop geloven dit.Iran blijft Israël jennen maar vergeet blijkbaar dat dit land over ca 300 kernwapens beschikt(hoeveel exact is onbekend)!Israël bombardeerde in 1981 ook al een Irakeese kernreactor in aanbouw.
 • Geert Van Gindertaelen

  1 maand geleden
  Hoog tijd dat EU israel zal bijstaan in deze oorlog die nota-bene begonnen werd door hamas.
 • frans Venloo

  1 maand geleden
  Bezetters worden beschermd door de VS als het maar opbrengt
 • Paul Jansen

  1 maand geleden
  Als het een grote anexatie is zoals de Krim en de Oeigoeren in China, dan geven de Westerse poltici veel geblaat en weinig wol. En de straten hier blijven leeg. Als het gaat om op wereldschaal een kleine anexatie, een paar huizen, een gehucht, dan staan de straten vol en is er haast geen politiek geblaat, niet dat dat geblaat helpt...
 • joseph verbeke

  1 maand geleden
  Ze moeten niet zeggen dat ze" zullen",Ze doen dat al jaren want ze willen Israel van de kaart vegen.