"We denken niet dat het Westen echt een akkoord wil", zei de Iraanse onderhandelaar Ali Bagheri.
Volledig scherm
"We denken niet dat het Westen echt een akkoord wil", zei de Iraanse onderhandelaar Ali Bagheri. © AFP

Iran wil niet rechtstreeks met VS praten over kernprogramma: "We denken niet dat het Westen echt een akkoord wil”

Iran blijft weigeren om rechtstreeks met de Verenigde Staten te onderhandelen over het redden van het atoomakkoord uit 2015. Het internationale overleg over mogelijkheden om die deal nieuw leven in te blazen gaat maandag verder na maanden te hebben stilgelegen, maar er lijkt vooralsnog geen uitzicht te zijn op een doorbraak.

  1. Iraans ‘terreurkoppel’ uit Wilrijk vecht veroordeling tot 18 jaar cel aan in Antwerps hof van beroep: “Amir heeft nooit een explosief willen laten afgaan met het doel om te doden.”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Iraans ‘terreur­kop­pel’ uit Wilrijk vecht veroorde­ling tot 18 jaar cel aan in Antwerps hof van beroep: “Amir heeft nooit een explosief willen laten afgaan met het doel om te doden.”

    Het Iraans ‘terreurkoppel’ uit Wilrijk verscheen woensdagochtend opnieuw in het Antwerps justitiepaleis. Amir S. (38), Nasimeh N. (34) en Merhad A. hebben beroep aangetekend tegen hun veroordeling tot respectievelijk 15, 18 en 17 jaar cel en het verlies van hun Belgische nationaliteit. Amir en Nasimeh zouden met de hulp van de Iraanse inlichtingendienst een terroristische aanslag hebben willen plegen op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk.