VIA REUTERS
Volledig scherm
© VIA REUTERS

Iran wil familie van slachtoffers per ongeluk neergehaalde Boeing vergoeden

Iran is bereid een schadevergoeding te betalen aan de familieleden van de mensen die op 8 januari omkwamen bij de vliegtuigcrash in Teheran. 

1 reactie

 • Johan Vervaeck

  2 jaar geleden
  Daarmee is voor mij de kous niet af, maar het is toch een begin van schulderkenning.
 1. Iran vaardigt arrestatiebevel uit tegen Donald Trump voor dood generaal Soleimani (maar uitlevering is “ondenkbaar”)

  Iran vaardigt arrestatie­be­vel uit tegen Donald Trump voor dood generaal Soleimani (maar uitleve­ring is “ondenkbaar”)

  De Iraanse autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Amerikaanse president Donald Trump en andere Amerikaanse functionarissen. Zij worden volgens het Iraanse persbureau Fars verantwoordelijk gehouden voor de dood van generaal Qassem Soleimani, een van de machtigste mannen in Iran. Hij kwam begin dit jaar om het leven door een aanval met een Amerikaanse drone in Irak.
 1. Video toont moment waarop Oekraïens vliegtuig geraakt wordt door raket
  UPDATE

  Video toont moment waarop Oekraïens vliegtuig geraakt wordt door raket

  In een video die gisteravond op het internet verscheen, is te zien hoe het Oekraïense vliegtuig dat woensdag neerstortte boven Iran geraakt wordt door een raket. Tijdstip, locatie, richting en hoogte komen overeen met de tot nu toe bekende gegevens van de vliegtuigcrash. Er is een kleine ontploffing te zien, maar het vliegtuig explodeert niet. Het toestel keerde zelfs nog om naar de luchthaven, maar stortte dan neer met 176 slachtoffers als gevolg. Iran heeft inmiddels toegegeven dat het het toestel “per ongeluk” heeft neergehaald.
 2. Franse regering bestelt laserwapen voor Olympische Spelen in Parijs

  Franse regering bestelt laserwapen voor Olympische Spelen in Parijs

  Beachvolleybal tegen de achtergrond van de Eiffeltoren, paardensport in de prachtige tuin van het paleis van Versailles en de openingsceremonie op de Seine - Frankrijk is van plan om bezoekers van over de hele wereld te bekoren met alles wat Parijs te bieden heeft tijdens de Olympische Zomerspelen van 2024. De nieuwste, maar minder glamoureuze toevoeging aan het Olympische arsenaal is een laserwapensysteem dat drones uit de lucht zal schieten.