Archiefbeeld. President van Iran Ebrahim Raisi (links) en het hoofd van de Iraanse atoomautoriteit bezoeken de kerncentrale van Bushehr. (08/10/2021)
Volledig scherm
Archiefbeeld. President van Iran Ebrahim Raisi (links) en het hoofd van de Iraanse atoomautoriteit bezoeken de kerncentrale van Bushehr. (08/10/2021) © AFP

Iran wacht berisping om vastgelopen onderhandelingen kernverdrag, maar dreigt met “onmiddellijke reactie”

De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland zijn van plan Iran deze week te berispen tijdens een vergadering van het internationaal atoomagentschap (IAEA) vanwege de vastgelopen onderhandelingen over het nucleaire verdrag. De landen hebben daartoe een resolutie opgesteld.

 1. 20.000 euro ingezameld voor standbeeld van overleden walrus Freya

  20.000 euro ingezameld voor standbeeld van overleden walrus Freya

  Ruim 1.280 Noorse dierenliefhebbers hebben samen meer dan 200.000 kronen (20.000 euro) ingezameld om een standbeeld van de onlangs geëuthanaseerde walrus Freya te laten maken. Voor initiatiefnemer Erik Holm was het doden van de walrus een teken dat Noorwegen, en vooral de hoofdstad Oslo, geen leefruimte kan bieden aan wilde dieren. Het standbeeld moet voor eens en altijd duidelijk maken “dat we de natuur niet altijd kunnen of mogen doden en verwijderen wanneer deze in de weg staat”, schrijft hij.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.