Mohsen Fakhrizadeh zou zijn omgekomen bij een aanslag.
Volledig scherm
Mohsen Fakhrizadeh zou zijn omgekomen bij een aanslag. © AFP

Iran: “Serieuze bewijzen” van betrokkenheid Israël bij aanslag op ‘brein’ Iraans atoomprogramma

UPDATEEen prominente Iraanse atoomwetenschapper is slachtoffer geworden van een aanslag. Het gaat om Mohsen Fakhrizadeh die wordt gezien als het brein achter de vermeende pogingen van Teheran om een atoombom te maken. Volgens Iran zijn er “serieuze bewijzen” van Israëlische betrokkenheid bij de moord, maar VN-secretaris-generaal Guterres maant aan tot kalmte.

 1. Wie is Ahmadreza Djalali, de ter dood veroordeelde VUB-docent? “Als hij over zijn land spreekt, verdwijnt die saaie wetenschapper”
  PREMIUM

  Wie is Ahmadreza Djalali, de ter dood veroordeel­de VUB-do­cent? “Als hij over zijn land spreekt, verdwijnt die saaie wetenschap­per”

  Nu de ter dood veroordeelde VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali (49) telefonisch afscheid heeft genomen van zijn vrouw, lijkt het een kwestie van dagen voor zijn executie uitgevoerd zal worden. De Iraans-Zweedse wetenschapper zit intussen 4,5 jaar vast in een cel in Iran. Jaren vol angst en psychische foltering. En dat voor een wetenschapper die altijd enorm van zijn vaderland gehouden heeft.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis