“Als ze willen dat Iran terugkeert naar zijn verplichtingen, moeten de VS de sancties volledig opheffen”, zegt de Iraanse hoogste leider Ali Khamenei.
Volledig scherm
“Als ze willen dat Iran terugkeert naar zijn verplichtingen, moeten de VS de sancties volledig opheffen”, zegt de Iraanse hoogste leider Ali Khamenei. © AP

Iran schendt nucleair akkoord opnieuw met productie van uranium

BuitenlandIran is begonnen met de productie van uraniummetaal om zijn onderzoeksreactor in Teheran van stroom te voorzien. Het gaat om een nieuwe schending van de nucleaire overeenkomst die in 2015 ondertekend werd, klinkt het bij het het Internationaal Atoomagentschap (IAEA).

13 reacties

 • johanneke li

  2 maanden geleden
  tja, niet moeilijk, ze hadden het zelf al aangekondigd... als men dan toch wilt dat zij geen atoomwapens kunnen maken, waarom geeft USA/het westen dan niet het voorbeeld door alvast een groot deel van hun eigen nucleaire wapens te vernietigen?! de ketel verwijt de pot dat hij zwart ziet...
 • RONNY DE PETTER

  2 maanden geleden
  Biden zal het wel oplossen,we horen hier nog van.
 • ROGER DEPREZ

  2 maanden geleden
  Waarom is men tegen Iran heel eenvoudig omdat het helemaal niet te vertrouwen is en kernwapens in bezigt van Iran is in het midden - oosten zeer gevaarlijk en de leiders leiden hun land op basis van een godsdienst en dat maakt het nog eens zo gevaarlijker. Alles wat fout loopt en dat is nog al wat is waarschijnlijk de schuld van het westen en meer bepaald van de VS, belachelijk natuurlijk.
 • Urbain Schuermans

  2 maanden geleden
  europa gaat weereens vriendelijk vragen te stoppen
 • Francine Nickmans

  2 maanden geleden
  Als Israël dat ongestraft mag waarom zou Iran dat dan niet mogen iedereen gelijk voor de wet. Duitsland had ook nog een kernwapen arsenaal moeten hebben als afschrikking in Europa daar kunt ge meer op rekenen dan op Amerika als het er op aan komt.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken