Een Iraans technicus in een uraniumconversiefaciliteit in Isfahan, archiefbeeld.
Volledig scherm
Een Iraans technicus in een uraniumconversiefaciliteit in Isfahan, archiefbeeld. © AP

Iran overschrijdt limiet van laagverrijkt uranium

Iran heeft de limiet op laagverrijkt uranium overschreden, zoals die in het nucleair akkoord met verschillende grootmachten gestipuleerd staat. Dat heeft het Iraanse persagentschap Fars bekendgemaakt en werd bevestigd door de minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif. 

3 reacties

 • Valentino Fabionara

  2 jaar geleden
  VS en de rest.. Overschreden zij de limiet ni
 • joseph verbeke

  2 jaar geleden
  Trump of gene Trump ze doen toch wat ze willen.Ze zijn al lang bezig met ontwikkelingen die het daglicht niet mogen zien.De enige die hen goed in het oog houdt is Israel want zij zijn de eerst geviseerde door het politieke rokken regime in Iran.
 • wim Goossens

  2 jaar geleden
  Een kat (Iran) in het nauw gedreven, kan, zeer aardige bokkesprongen maken ...
 1. Iran handhaaft nucleair ultimatum: “Er komt geen oorlog met VS”

  Iran handhaaft nucleair ultimatum: “Er komt geen oorlog met VS”

  Een oorlog tussen Iran en de Verenigde Staten zal er volgens de inschattingen van de Iraanse veiligheidsraad niet komen. "Er is helemaal geen grond voor een oorlog, de Amerikaanse insinuaties tegen andere landen zijn wereldwijd een bekende tactiek van de VS om politieke druk uit te oefenen", zei secretaris Ali Shamkhani van de Hoge Nationale Veiligheidsraad vandaag aan het staatspersbureau Irna. Iran houdt ondanks het verzoek van Europese landen vast aan zijn stapsgewijze terugtrekking uit de nucleaire deal als de andere partners de overeenkomst niet naleven.
 2. Dubbele moord op zoon en moeder prominente familie blijft nog onopgelost: Paul (22) kreeg doodsbedreigingen in nasleep fataal bootongeluk
  South Carolina
  2

  Dubbele moord op zoon en moeder prominente familie blijft nog onopgelost: Paul (22) kreeg doodsbe­drei­gin­gen in nasleep fataal bootonge­luk

  Bijna twee weken na de dubbele moord op Maggie (52) en haar zoon Paul (22) Murdaugh in VS-staat South Carolina blijft een doorbraak vooralsnog uit. Hun lichamen zijn op 7 juni ‘s avonds aangetroffen op hun omvangrijk domein in het landelijke Islandton en vertoonden schotwonden die met een semi-automatisch aanvalswapen en een geweer zijn toegebracht, staat in de bevindingen van de lijkschouwer.