Een beeld van de Iraanse speedboten dat werd vrijgegeven door de Amerikaanse marine.
Volledig scherm
Een beeld van de Iraanse speedboten dat werd vrijgegeven door de Amerikaanse marine. © AP

Iran hekelt “onprofessioneel” gedrag Amerikaanse marine in Straat van Hormuz

BuitenlandDe Iraanse Revolutionaire Garde heeft dinsdag het “onprofessionele” gedrag van de Amerikaanse marine in de Perzische Golf bekritiseerd. Het Amerikaanse ministerie van Defensie verklaarde een dag eerder dat de marine waarschuwingsschoten op Iraanse schepen had afgevuurd.

2 reacties

 • frans Venloo

  1 maand geleden
  Ze spelen een spelletje maar in werkelijkheid spelen ze met vuur . Vs is de politiestaat in de wereld maar vergeet dat ze niet alleen vrienden hebben maar ook vijanden
 • johanneke li

  1 maand geleden
  het is maar wat je "onprofessioneel" noemt tussen alle kapingen van schepen door Iran door...
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf
  13

  India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf

  India heeft een nieuwe variant van het coronavirus bestempeld als ‘variant of concern’. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou de Delta plus-variant (AY.1) zich nóg makkelijker verspreiden, zich ook makkelijker aan onze longcellen vasthechten en potentieel weerstand kunnen bieden aan onze antilichamen. Er wordt zelfs gevreesd voor een derde coronagolf in het land. Internationale experts menen echter dat het nog te vroeg is voor uitspraken.
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.