Amnesty International voerde gisteravond actie voor de Iraanse ambassade in Brussel tegen de naderende executie van de Zweeds-Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali.
Volledig scherm
Amnesty International voerde gisteravond actie voor de Iraanse ambassade in Brussel tegen de naderende executie van de Zweeds-Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali. © EPA

Iran gebruikt snel naderende executie Djalali om diplomaat vrij te krijgen die in Antwerpen terechtstaat voor terreurplannen

Iran heeft voor het eerst toegegeven de Zweeds-Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali te gebruiken om hun diplomaat Assadollah Asadi vrij te krijgen. Dat heeft de advocate van Djalali dinsdag meegedeeld aan zijn echtgenote Vida Mehrannia. De diplomaat en twee Iraanse Belgen uit Wilrijk staan in Antwerpen terecht voor het plannen van een terroristische aanslag in 2018 op een Parijs congres van de Iraanse verzetsgroep MEK. 

16 reacties

 • Dieter Devreeze

  2 maanden geleden
  Dus als ik het begrijp: wij pakken een man op en geven een proces wegens terroristische voorbereidingen. Zij pakken een willekeurige van de straat met een link naar België en willen dan ruilen. Niet toegeven, want zo kan Iran in de toekomst doen wat ze willen. België moet gewoon een reisverbod voor Iran uitvaardigen en kom niet klagen als je dan toch gaat. België zal dan niet meer moeten toegeven en kan berechten wie berecht moet worden. 
 • Heidi Werbrouck

  2 maanden geleden
  En wat heeft België daar mee te maken? Het is een tot Zweed genaturaliseerde Iraniër die een gastcollege kwam geven aan de VUB, en dat is het. Het is dus totaal niet onze zaak noch probleem maar dat van Zweden, waarvan we niets horen.
 • Marc Spandel

  2 maanden geleden
  Wat is dat nu weer "Iraanse Belgen"? Of je meerdere nationaliteiten hebt speelt in deze geen rol hoor. Als je kan kiezen welke nationaliteit je om een bepaalde reden kan kiezen, dan kies je in dit geval voor Belg of Iraniër, maar Iraanse Belg? Nooit van dit ras gehoord!
 • Francine Nickmans

  2 maanden geleden
  Er zal ook wel een reden zijn om hem ter dood te veroordelen want het is niet omdat ge uit het Westen komt dat ge sowieso onschuldig zijt.
 • Willy Devroey

  2 maanden geleden
  Dus geeft Iran in feite toe dat ze terroristen steunen en helpen bij het uitvoeren van opdrachten. Dringend internationale sancties. Duidelijk dat dit niet de enige keer is dat Iran chnatage gebruikt om een doel te bereiken. Maak Trump nog eens zot, kan hij er eindelijk eens invliegen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis