De Iraanse president Hassan Rohani: “We zullen gaan verrijken tot hoe hoog we maar willen, al naargelang onze behoefte.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Iraanse president Hassan Rohani: “We zullen gaan verrijken tot hoe hoog we maar willen, al naargelang onze behoefte.” © AP

Iran gaat opnieuw uranium verrijken. Is er nog een weg terug?

Vanaf zondag voelt Iran zich niet meer gebonden aan het nucleaire akkoord dat het in 2015 sloot. Daarmee brengt het de stabiliteit in het Golfgebied in gevaar. Israël dreigt al met oorlog. Waarom neemt Teheran dat risico?

3 reacties

 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Trump zoekt enkel alle deals van zijn voorgangers kapot te maken, vervolgens zelf een (slechtere) deal voor te leggen zodat het op zijn palmares gezet kan worden. Puur voor de show. Ongelooflijk dat dit zo nog verder kan ... de VS verliest alle grip op de wereld door te denken dat ze SOLO SLIM zaken kunnen afdwingen.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Waarom neemt Iran dat risico? De vraag moet eerder zijn 'waarom nam Trump dat risico'? Ik loop absoluut niet hoog om met Iran, en dan druk ik mij nog beleefd uit, maar het is wel Trump die in al zijn zotternij het akkoord verbrak, de economische sancties terug invoerde en onnodig olie op het vuur gooide. Trump is een gevaar voor de wereldvrede en al zeker voor de vrede in het Midden-Oosten.
 • stefan crama

  2 jaar geleden
  Weeral een probleem dat volledig op conto van de VS mag gezet worden. Iran hield zich aan de afspraak maar Trump vond het maar niks. Lang leve zijn wapenindustrie, want meer is dat niet?