De aanval van gisteren viseerde twee installaties van de staatsoliereus in de oostelijke provincie Bugya. Het ging om de installaties van Abqaiq en Khurais. Het was de grootste aanval op de olie-infrastructuur van Saudi-Arabië tijdens het huidige conflict in Jemen.
Volledig scherm
De aanval van gisteren viseerde twee installaties van de staatsoliereus in de oostelijke provincie Bugya. Het ging om de installaties van Abqaiq en Khurais. Het was de grootste aanval op de olie-infrastructuur van Saudi-Arabië tijdens het huidige conflict in Jemen. © AP

Iran en Irak ontkennen betrokkenheid bij droneaanval op Saudische olie-installaties

Iran weerlegt de beschuldigingen van de Verenigde Staten dat het verantwoordelijk is voor de droneaanval op twee belangrijke olie-installaties van het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco. "Deze willekeurige beschuldigingen zijn onbegrijpelijk en krankzinnig", aldus de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

10 reacties

 • jean petermans

  2 jaar geleden
  Volgens bepaalde "experts" zou het ook kunnen dat houti-rebellen als een " vijfde kolonne" binnen Saudi-Arabië zelf de aanslagen gedaan zouden kunnen hebben. Veel " zou" dus.
 • Oisin Macdara

  2 jaar geleden
  Wie haalt hier voordeel uit ? S.A & Israel.
 • Lisette Theunis

  2 jaar geleden
  Zelfde onschuldige koorknaapjes als 9/11. En dan de anderen er dik laten voor opdraaien. Waarom worden al de namen van 9/11 nog steeds niet vrijgegeven ?
 • Vloebergs Jan

  2 jaar geleden
  100 miljard aan wapens bestellen en geen drone kunnen tegenhouden, lijkt mij raar. Instand Iran verantwoordelijk achten. Die salafisten van S.A. willen een atoombom en alles is goed om dat doel te berijken. Ook staat de olieprijs op een diepte punt en dat komt hun goed uit als de prijzen weer gaan stijgen. En Trump die zeverd er maar op los ,meschien de wereldkaart een beetje bijkleuren om te bewijzen dat Iran een drone heeft gestuurd. Bush is ook met valse foto's een oorlog begonnen in Irak.
 • Peter Bonacasa

  2 jaar geleden
  Zoals altijd behoorlijk domme reactie van mensen die niet weten wat er in de jaren 50 gebeurd is in het Midden-Oosten. Hun geheugen gaat zelfs niet terug tot 9-11 want het was toen duidelijk dat Saoudi-Arabië achter die aanslagen zat. Toch blijven heel wat Amerikaanse politiekers achter SA staan - geld is nu eenmaal belangrijker dan mensenlevens.