Woordvoerder Nasser Kanaani van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Volledig scherm
Woordvoerder Nasser Kanaani van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. © AP

Iran biedt zich aan als energieleverancier Europa

Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne en een mogelijk tekort aan gas deze winter heeft Iran zich aangeboden als energieleverancier voor Europa. "Wij hebben zoals bekend de nodige gasreserves alsook het potentieel en kunnen daarom de behoeften van Europa in dit verband dekken", verklaarde woordvoerder Nasser Kanaani van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.

38 reacties

 • bob jansens

  3 maanden geleden
  Als Iran op eigen kosten meerdere pijpleidingen (voor gas en voor olie) doorheen Turkije aanlegt tot in Griekenland en Bulgarije, dan moet dit voorstel bespreekbaar zijn...
 • Ton Voncken

  3 maanden geleden
  Niet slecht om eens mee om de tafel gaan zitten. Nederland kan ook gas leveren net zoals Duitsland gas heeft aan hun zijde van de Waddenzee. Waar blijft de steun van deze Europese landen?
 • Cris Verwilligen

  3 maanden geleden
  Alle emoties en vooroordelen even opzij schuiven. Hebben we het nu nodig? ja. En mensen, spreiding van het risico. Als we gas invoeren vanuit Qatar, Iran en Rusland (tiens, waar zitten onze Amerikaanse vrienden?) kunnen we die tegen elkaar uitspelen en betere voorwaarden bekomen, dan hebben we ook drukkingsmiddelen om netelige kwesties te bespreken. Doen ze moeilijk? We hebben opties. Nu hadden we maar 1 grote speler (Rusland) en die kan nu doen en eisen wat hij wil!
 • Danny De Graeve

  3 maanden geleden
  Het wordt een dringend tijd dat Europa gaat beseffen dat ze nu eenmaal zelf geen grondstoffen hebben en zonder grondstoffen ben je in deze tijden niks komma niks. Misschien eens de diplomatieke toer opgaan van geven en nemen. Baasje spelen over de rest van de wereld dat blijft niet duren. Dat weet ieder kind. Daar komen vodden van
 • hans voet

  3 maanden geleden
  Iran een schurkenstaat? Zo wordt het ons steeds geschilderd in onze media. En een land dat schatrijk geworden is door de laatste 75 jaar konstant oorlog te voeren en over de hele wereld grondstoffen te roven, met de leugen van democratie, is dat geen schurkenstaat?