De Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenei.
Volledig scherm
De Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenei. © EPA

Iran beperkt nu officieel inspecties van nucleaire installaties door VN

BuitenlandIran is dinsdag officieel begonnen met het inperken van de nucleaire inspecties van de Verenigde Naties. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif aan het staatspersagentschap IRNA.

5 reacties

 • Gerry Cle

  4 dagen geleden
  Beetje spierballengerol om Biden te testen. Ze zullen snel merken dat Biden een ECHTE president is.
 • frans Venloo

  4 dagen geleden
  Wat verschil tussen Israel Noord Korea en andere landen met atoomwapens ? Niemand of iedereen zeker of alleen de vriendjes welke genoeg betalen aan de VS
 • Francine Nickmans

  4 dagen geleden
  Gelijk hebben ze zolang Israël geen nucleaire inspecties toelaat moet Iran dat ook niet.
 • Dirk vandergraesen

  4 dagen geleden
  Hebben westerse leiders echt hun ogen toe? Die zijn idd bezig aan een bom, valt niet te ontkennen. En Iran heeft al dikwijls gedreigd Israël te vernietigen... die gekken gebruiken het ook!
 • John Ulmer

  4 dagen geleden
  Uiteraard, onder Biden krijgen ze opnieuw vrij spel...
 1. Iraanse diplomaat en drie handlangers krijgen tot 20 jaar cel van Antwerpse rechter - Iran noemt vonnis “illegaal”

  Iraanse diplomaat en drie handlan­gers krijgen tot 20 jaar cel van Antwerpse rechter - Iran noemt vonnis “illegaal”

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag vier personen van Iraanse afkomst veroordeeld voor hun aandeel in de verijdelde bomaanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk in 2018. Diplomaat Assadollah Assadi krijgt 20 jaar cel. Uitvoerders Amir S. en Nasimeh N. zijn veroordeeld tot respectievelijk 15 en 18 jaar cel. Mehrdad A. krijgt 17 jaar cel. Zij verliezen ook hun Belgische nationaliteit. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt het vonnis.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Belgische rechtbank straft Iraanse spion met 20 jaar cel voor mislukte aanslag

  Belgische rechtbank straft Iraanse spion met 20 jaar cel voor mislukte aanslag

  Een Iraanse diplomaat/spion Assadolah A. is door de Antwerpse strafrechter veroordeeld tot 20 jaar celstraf. Hij was het brein achter een verijdelde terreuraanslag in Frankrijk in 2018 op een massacongres van de Iraanse verzetsbeweging MEK. Assadolah A. beriep zich op zijn diplomatieke immuniteit, maar die veegde de rechtbank van tafel. Een Belgisch-Iraans koppel uit Antwerpen dat de aanslag moest uitvoeren, krijgt een celstraf van 15 en 18 jaar. De veroordeling werd door de Iraanse opposanten op luid applaus onthaald.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"