AFP
Volledig scherm
© AFP

Iran arresteert 7000 mensen, waaronder "8 met banden met CIA" tijdens grootste regeringsprotesten in 40 jaar

De onlusten in Iran houden aan. Aan een nieuwe betoging namen volgens de Iraanse autoriteiten vandaag zo'n 200.000 mensen deel. 7000 betogers werden gearresteerd, deelt een parlementslid mee. De Iraanse veiligheidsdiensten pakten ook minstens acht betrokkenen op die banden zouden hebben met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, zegt het staatspersagentschap IRNA vandaag. Amnesty International telde al minstens 143 doden onder de demonstranten.

9 reacties

 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Meneer Braeckmans, het is niet Trump die 7000 mensen, met intussen al meer dan 200 doden, aanhoudt omdat ze een eigen mening hebben nietwaar.... Iran doet gewoon wat het altijd al wilde doen beste. En die terugtrekking van Trump uit dat "ongewilde" verdrag was daar heel welkom bij.
 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Lucien Mertens, Iran stond onder controle van waarnemers en die hebben geen enkele keer een overtreding vastgesteld. Tot Trump de stommiteit deed om het verdrag op te zeggen en meteen de sancties nog aanscherpte. Het is niet Iran die ut het verdrag gestapt is maar de USA. U verdraait gewoonweg de feiten!!!
 • Jefken Trekbakkes

  2 jaar geleden
  In plaats van 2 cent is het nu 3 cent :)
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Mevrouw Gevers, u geeft Iran te veel krediet, en Trump wellicht te weinig. Wat nu gebeurt was altijd al de bedoeling van Iran, ondanks alle toneeltjes die er bij opgevoerd werden. Mét of zonder de VS zouden ze sowieso verder gewerkt hebben aan hun kern(bom) programma. Amerika gaf hen met hun terugtrekking uit het verdrag enkel een gewéldige kans om dat uit volle kracht te doen. Er zijn nu al 7000 mensen opgepakt wiens lot helemaal niet meer te voorspellen valt...dàt is het échte Iran.
 • MICHELINE GEVERS

  2 jaar geleden
  En toen kwam Trump. En het was allemaal verleden tijd. HIJ die vrede zou brengen heeft de wereld op een bom geplaatst, door onkunde en eigenzinnigheid.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.