Wikimedia/Thomas Ledl
Volledig scherm
© Wikimedia/Thomas Ledl

Irakese vluchteling verkracht jongetje (10) in wc zwembad: "Was seksueel noodgeval"

Een Irakese vluchteling van twintig heeft in een wc-hokje van een Weens zwembad een jongetje van amper tien gruwelijk verkracht. De knaap was er zo erg aan toe dat hij in het kinderziekenhuis moest opgenomen worden voor zijn verwondingen. De dader besefte zijn "grote fout", maar beweerde dat het om een "seksueel noodgeval" ging. Het misdrijf dateert van 2 december vorig jaar, maar de Oostenrijkse politie bevestigt het nu pas officieel.

  1. Vleesetende bacterie maakt marmeren tombes van Michelangelo in Medici-grafkapel weer schoon

    Vleeseten­de bacterie maakt marmeren tombes van Michelange­lo in Medici-grafkapel weer schoon

    Het marmer van de graftombes die Michelangelo maakte voor de Florentijnse familie de’ Medici vertoont al sinds 1595 vlekken en verkleuring. De technieken om het weer schoon te krijgen, kwamen er pas recent, na enkele eeuwen. Toch bleef er ook dan nog altijd hardnekkig vuil achter. In het geheim werd de maanden voor de coronapandemie en ook tijdens de tweede golf duchtig geëxperimenteerd met bacteriën. En met succes.
  2. “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gedisciplineerd”: staan 'regenboogsupporters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

    “Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gediscipli­neerd”: staan 'regenboog­sup­por­ters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?

    De EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije van woensdagavond dreigt meer de politieke toer op te gaan dan de sportieve. De UEFA, die wel knielen toelaat als steunbetuiging, maar niet dat de Allianz Arena in München zich straks in regenboogkleuren hult, lokt daarmee scherpe reacties uit. Er is de oproep aan supporters om een regenboogvlag mee te pakken als protest tegen de antihomowet die Hongarije vorige week aannam, en er zijn de Hongaarse ultra’s die massaal zouden afzakken naar het stadion om die wet net te steunen. Wie zijn deze diehard supporters die zich in het zwart kleden?