Agenten bij een ICE-hogesnelheidstrein in een station in Berlijn. (archieffoto)
Volledig scherm
Agenten bij een ICE-hogesnelheidstrein in een station in Berlijn. (archieffoto) © Getty Images

Irakees bekent aanslagpogingen op Duitse hogesnelheidstreinen

De 42-jarige Irakees die in Wenen is gearresteerd in verband met twee mislukte aanslagen op het Duitse spoorwegnet, heeft die terreurpogingne bekend. Dat heeft de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl bekendgemaakt, schrijft de Süddeutsche Zeitung.

1 reactie

 • Charlotte De greef

  3 jaar geleden
  Een ongeluk kan je niet veroorzaken, dat is een contradictio in terminis, als je iets moedwillig veroorzaakt is het per definitie geen ongeval, in dit geval is het dan een terroristische aanslag, maar we doen toch maar alles om dat toe te dekken, niet waar?
 1. Wat staat er op het spel voor voormalig president Trump na FBI-inval? VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp: “Inval bij een oud-president is ongezien”
  Play

  Wat staat er op het spel voor voormalig president Trump na FBI-in­val? VTM NIEUWS-journalis­te Romina Van Camp: “Inval bij een oud-president is ongezien”

  De Amerikaanse inlichtingendienst is het huis van voormalige Amerikaanse president Donald Trump in Palm Beach, Florida binnengevallen. De inval zou kaderen in een onderzoek naar de manier waarop Trump tijdens zijn presidentschap en na zijn vertrek uit het Witte Huis omging met officiële documenten. “Ze hebben zelfs een huiszoekingsbevel afgegeven, wat er op kan wijzen dat hij betrokken is bij een ernstige misdaad”, aldus VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.