Leden van de garde laten zich uit een helikopter op het schip zakken
Volledig scherm
Leden van de garde laten zich uit een helikopter op het schip zakken © Iraanse staatstelevisie

Iraanse tv geeft indrukwekkende beelden vrij van inbeslagname tanker, Britse regering wil sancties

UpdateDe Iraanse staatstelevisie heeft beelden van de Iraanse Revolutionaire Garde vrijgegeven waarop te zien is hoe de Britse olietanker Stena Impero gisteren in de Straat van Hormuz werd geënterd. In het korte filmpje, waarvan de authenticiteit nog niet is bevestigd, is te zien hoe gemaskerde mannen met machinegeweren zich uit een helikopter op het schip laten zakken. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt en zijn Iraanse collega Mohammad Javad Zarif hebben telefonisch overleg gepleegd.

46 reacties

 • Vladimir De Leeuw

  2 jaar geleden
  Goed gedaan van de Iraniërs. Oog om oog, tanker om tanker. De Britten zouden beter hun schandalige eigen fout inzien en de Iraanse tanker vrijlaten. Met hun smoezen zijn ze altijd bereid om een oorlog te beginnen.
 • Benny Deridder

  2 jaar geleden
  De Britten vragen aan Europa om sancties ? Ze willen toch zo graag uit de Unie ??
 • Jozef Hendrickx

  2 jaar geleden
  Mevr Van Geel ,Obama gebruikte geen oorlogstaal maar heeft wel mee Libye en Syrië gedestabiliseerd waardoor we nu met het vluchtelingen en illegalen probleem zitten . Maar u steekt waarschijnlijk een kaarsje aan in devote bewondering voor uw grote held .
 • pascal de bruycker

  2 jaar geleden
  Hoog tijd dat de algemene olie import uit al die landen stopt , zo ook uit die andere landen . Is dat nu echt zo moeilijk om eens met de huidige technologie te voorzien in andere energie ( lees electriciteit ) en de infrastructuur aan te passen ? Ooit is die olie toch op dus waarom wachten ?
 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Waarom kapt iedereen op de VS & het VK? Vergeet niet wat voor soort debielen er aan de macht zijn in iran! Enkel die religie zal ooit daadwerkelijk op “het knopje drukken”, in de naam van hun gestoorde profeet! Geen enkel andere religie/ land wil miljoenen doden op hun geweten, maar voor die achterlijke, geestelijke leiders is dat eer eervol gebaar!! Het is ellende in elk land waar die religie overheerst! België is ook bijna zover!