Hassan Rohani, de Iraanse president
Volledig scherm
Hassan Rohani, de Iraanse president © afp

Iraanse president: “VS moeten eerste stap zetten voor herstel nucleair akkoord”

De Verenigde Staten moeten de eerste stappen zetten om terug te keren naar het nucleaire akkoord van 2015, maar Iran is bereid om een compromis te sluiten. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani vandaag op de Iraanse staatstelevisie gezegd.

 1. Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen
  UPDATE

  Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saudische journalist Jamal Khashoggi "gevangen te nemen of te doden". Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport. Washington stelt daarnaast ook een ‘Khashoggi-ban’ in tegen 76 individuen uit Saudi-Arabië. De mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties wil dat er ook sancties getroffen worden tegen bin Salman. Saudi-Arabië doet het rapport af als onzin en de Amerikaanse regering zegt de relatie nu te willen “herijken”.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. Omstreden opvangcentrum voor migrantenkinderen heropent in Texas
  1

  Omstreden opvangcen­trum voor migranten­kin­de­ren heropent in Texas

  In Carrizo Springs, Texas heeft de Biden-administratie een tentenkamp heropend voor de opvang van minderjarigen. De faciliteit werd twee jaar geleden ingericht onder voormalig president Donald Trump, maar sloot na amper een maand weer de deuren wegens hevige kritiek. In het tentenkamp kunnen 700 kinderen tussen dertien en zeventien jaar oud opgevangen worden. Het gaat om tieners die zonder begeleiding door een volwassene de Amerikaans-Mexicaanse grens oversteken.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"